2019. november 13., szerda
Szilvia

Belföld

Biztonsági érdek, hogy stabilizálódjon a balkáni térség

Európának fontos gazdasági, politikai és biztonsági érdeke, hogy stabilizálódjon a balkáni térség – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatornán hétfő este azzal kapcsolatban, hogy elakadt az Európai Unió bővítésének folyamata.

Bakondi György azt mondta: több tényező együttes hatására növekszik az illegális migráció. Az, hogy ez miként alakul, bizonytalan, hiszen nem tudni, mi történik majd például Törökországban, illetve Szíriában.


A szlovén miniszterelnök hétfői budapesti látogatásáról szólva megemlítette, hogy Szlovénia – Magyarországhoz hasonlóan – megtapasztalta, milyen a kontroll nélküli illegális migráció. Ahogy Magyarország, úgy Szlovénia is mindent meg akar tenni azért, hogy minél távolabb állítsa meg a migrációt. Ezért szolgálnak jelenleg is magyar rendőrök Észak-Macedóniában, és Magyarország a jövőben is folytatja ezt a segítségnyújtást – közölte Bakondi György.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Autós no-go zónákat hozna létre Karácsony

  Autós no-go zónákat hozna létre Karácsony

  Karácsony Gergely főpolgármester alacsony károsanyag-kibocsátású zónákat hozna létre Budapesten, ami a kijelölt területeken a gépjárművek nagy részének kitiltását jelentené – számolt be róla a Magyar Nemzet.

 • Karácsony Gyurcsány bábja

  Karácsony Gyurcsány bábja

  Karácsony Gergellyel a jövő helyett azok tértek vissza, akik a múltat akarják visszatalicskázni, a pénzt pedig ki – jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlésben hétfőn.

 • Gyárfás: Sajnálom Fenyőt

  Gyárfás: Sajnálom Fenyőt

  Kedden zajlott a Fenyő János meggyilkolásával kapcsolatos előkészítő tárgyalás, ahol Gyárfás Tamást felbújtóként hallgatta ki a Fővárosi Törvényszék.

 • Megdőlt az idei beruházási rekord

  Megdőlt az idei beruházási rekord

  Az idén már megdőlt a beruházási rekord, október végéig 62 nagy beruházásról kötöttek megállapodást, ami 9682 új munkahelyet jelent, ehhez a kormány 129 milliárd forint készpénztámogatást biztosított -közölte Szijjártó Péter  külügyminiszter.