EUR: 334,70 Ft
CHF: 306,00 Ft
2019. november 16., szombat
Ödön

Belföld

Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.

Borkai Zsolt elmondta, hogy azért döntött a kilépés mellett, mert úgy véli, nem kell, hogy morális hátrányt okozzon a Fidesznek. Erről a kormánypárt vezetésével hétfőn egyeztetett. Azt, hogy polgármesteri tisztségéről nem mond le azzal indokolta, hogy a győriek vasárnap úgy döntöttek, hogy folytassa korábbi tevékenységét.


– Ilyen legitimáció mellett nem tehetem meg, hogy visszalépjek, és úgy gondoljam, hogy a győriek bizalmát ne vegyem figyelembe – fogalmazott Borkai.

Borkai Zsolt háláját is kifejezte a győrieknek és a családjának.


– Vasárnap a győriek úgy döntöttek, hogy botlásom ellenére velem együtt szeretnék építeni a várost – mondta, hozzátéve, hogy a következő öt évben arra fog törekedni, hogy eredményesen és sikeresen vezesse a várost.

Borkai Zsoltról az önkormányzati választások előtt egy magát az ördög ügyvédjének nevező ismeretlen tett közzé az interneten több felvételt, amelyeken a polgármester több ember társaságában volt látható szexuális aktus közben egy hajón.

Kihatott a választásra a botrány

A Borkai-botrány 3-5 aranyérmet jelentett a szocialistáknak jelentette ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter az Alapjogokért Központ tegnapi konferenciáján. Szerinte a Borkai-ügy hatása abban érvényesült, hogy legalább három kerületben és két megyei jogú városban hozzájárult az ellenzék sikeréhez.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek