EUR: 334,81 Ft
CHF: 306,25 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Belföld

Csaknem 800 migráns lépte át a görög-török határt

Az elmúlt 48 órában 790 migráns érkezett Görögországba a török határon keresztül a görög parti őrség adatai szerint.

Ez a legmagasabb szám a több mint 40 hónappal ezelőtt megkötött EU-török menekültügyi megállapodás óta – jelentette az ANA-MPA görög hírügynökség szerdán.


Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) adatai szerint 55 348 ember érkezett Görögországba 2019 eleje és vasárnap között, közülük 43 683-an a tengeren át. A dpa felhívta a figyelmet: az idén érkezők száma már meghaladta a 2018 egészében érkezett 50 500 és a 2017-ben érkezett 36 300 ember számát.

A növekedés drámai túlzsúfoltsághoz vezetett az Égei-tengeri görög szigeteken található menekülttáborokban, amelyeket a 2015-ös és 2016-os menekültválság idején állítottak fel, hogy ott helyezzék el az érkezőket menedékkérelmük kivizsgálásáig. Április óta 14 ezerről 35 ezerre nőtt a leszboszi, híoszi, számoszi, léroszi és kószi táborokban tartózkodó migránsok száma.


A görög kormány elkezdte a migránsok átszállítását a görög szárazföldre, hogy csökkentse a táborokra és a szigetek lakosságára nehezedő nyomást.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Autós no-go zónákat hozna létre Karácsony

  Autós no-go zónákat hozna létre Karácsony

  Karácsony Gergely főpolgármester alacsony károsanyag-kibocsátású zónákat hozna létre Budapesten, ami a kijelölt területeken a gépjárművek nagy részének kitiltását jelentené – számolt be róla a Magyar Nemzet.

 • Karácsony Gyurcsány bábja

  Karácsony Gyurcsány bábja

  Karácsony Gergellyel a jövő helyett azok tértek vissza, akik a múltat akarják visszatalicskázni, a pénzt pedig ki – jelentette ki Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára az Országgyűlésben hétfőn.

 • Gyárfás: Sajnálom Fenyőt

  Gyárfás: Sajnálom Fenyőt

  Kedden zajlott a Fenyő János meggyilkolásával kapcsolatos előkészítő tárgyalás, ahol Gyárfás Tamást felbújtóként hallgatta ki a Fővárosi Törvényszék.

 • Megdőlt az idei beruházási rekord

  Megdőlt az idei beruházási rekord

  Az idén már megdőlt a beruházási rekord, október végéig 62 nagy beruházásról kötöttek megállapodást, ami 9682 új munkahelyet jelent, ehhez a kormány 129 milliárd forint készpénztámogatást biztosított -közölte Szijjártó Péter  külügyminiszter.