EUR: 331,46 Ft
CHF: 301,22 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Sport

Cseh László: Ezt az olimpiát még bevállalom!

Ötödik olimpiájára készül Cseh László. Megpróbál kijutni Tokióba, ez 34 évesen már nagyon nagy teljesítmény. De ha a jövő márciusi országos bajnokságon biztató eredményt ér el, belevág!

Nehéz újrakezdeni az edzéseket az egy hónapos pihenő után. A szervezet már nem  úgy reagál a terhelésre, mint öt vagy tíz évvel ezelőtt.


– A pihenő utáni első hét volt a legmegterhelőbb, nem pattan ki a szemem reggel ötkor, kell egy kis idő, amíg felveszem a korábbi feszes munkatempót – árulta el a Lokálnak a korábbi olimpiai ezüstérmes, világbajnok úszó. – Akkor mégis miért csinálom? Mert szeretek úszni, másképpen nem menne, és reggel ötkor a másik oldalamra fordulnék. Ezt nem lehet fél szívvel csinálni, mert egy vödör jeges víz sem ugrasztana ki az ágyból. Tokiót még megpróbálom. Tudom, hogy kegyetlen lesz, de csak akkor van értelme, ha még van egy célod, és nem adod fel.

Felesége, Dia is sokat segít, támogatja, éppen ő volt az, aki rábeszélte, hogy csinálja tovább az olimpiáig. A felkészülésén is változtat az a tény, hogy többé-kevésbé tudja, a tokiói lesz az utolsó nagy versenye.


– Bár ki tudja, ha pozitív impulzusok érnek az olimpián, talán még csinálom egy darabig. Az a bajom az úszással, hogy vagy komolyan csinálom, vagy sehogy. Képtelen lennék edzegetni, az edzés így is, úgy is több órán át tart, s ha már ott vagyok, apait, anyait beleadok. S bevallom, még fogalmam sincs, mihez kezdek, ha egyszer végleg abbahagyom. Kellene egy-két hónap víz nélkül, hogy rájöjjek, kitaláljam, mit akarok csinálni. Azt már tudom, hogy edző nem lennék, nincsenek meg bennem az ehhez szükséges jó tulajdonságok, és valószínűleg a sportvonalhoz sem ragaszkodok. Műszakimenedzser-képzésre jártam, de ez még függőben van. Egy biztos, nem tudom elképzelni magam, ahogy reggel nyolckor öltönyben, nyakkendőben elindulok az irodába. Most még Tokióért akarok szenvedni.

Lacit többen kritizálták, amiért a Nemzetközi Úszóliga versenyein azt az olasz csapatot fogja erősíteni, amelyben Shane Tusup, Hosszú Katinka volt férje és edzője is komoly szerephez jutott.

– Túlságosan fel lett fújva a dolog, pedig csak arról van szó, hogy az olasz ajánlat szakmailag és anyagilag is előnyösebb volt, ráadásul Tusup csak a szerződés aláírása után került képbe.

Kapcsolódó Cikkek

 • Uszodai kirakós

  Uszodai kirakós

  Hatalmas népszerűségnek örvend a Tetris Challange Magyarországon,, amelyhez most Hosszú Katinka is csatlakozott egy fantasztikus fotóval, amelyet közösségi oldalára töltött fel.

 • Katinka 300. vk-győzelmére hajt

  Katinka 300. vk-győzelmére hajt

  Hosszú Katinka verhetetlen 200 méter vegyesen. Az úszók berlini világkupa-versenye berlini állomásának zárónapján is győzött, sorozatban ez volt a 66.

 • Rossi: Wales ellen más játék kell

  Rossi: Wales ellen más játék kell

  A magyar labdarúgó-válogatott 1-0-ra legyőzte vasárnap a vendég azeri csapatot a Groupama Arénában rendezett Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen, így csoportjában feljött a második helyre és életben tartotta kijutási reményeit.