2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

Demetervin – Aszú

Az aszú Tokaj-Hegyalja különleges presztízsterméke, a termékpiramis csúcsa, ezért csak a legmagasabb kategóriában készítenek aszút, a legjobb évjáratokban.

A szigorú Mádi Körös eredetvédelemnek megfelelve a tétel az aszúkészítés lényegét igyekszik kifejezni: a világörökségi borvidék kincsét természetes esszenciális formában mutatni be, a mádi dűlői talaj ásványossága, a furmint és a hárslevelű egyedisége, a botritisz érleltsége, a zempléni tölgy bársonyossága adják a vibráló aromatikát a krémesen gazdag beltartalomhoz.


A családi pincészet Tokaj-Hegyalján, Mádon gazdálkodik, kizárólag saját mádi ültetvényeikről származó alapanyagokat dolgoznak fel. Területeik az Úrágya-, a Király- és a Kakas-dűlőkben találhatóak.

Az általuk művelt nyolc hektárból három teljesen hagyományos kézi, azaz bakművelésű. Nekik fontos a helyi adottságok – talajok, fajták és szőlőtermesztési kultúra – bemutatása, ezért minden igyekezetük arra irányul, hogy jellegzetes és tökéletes alapanyagot szüreteljenek a mádi dűlőkből.

A borászatban is hasonló filozófiát követnek: a szőlőt a lehető legkíméletesebb módon dolgozzák fel, és természetes módon erjesztik borrá.

Kapcsolódó Cikkek