EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 19., szombat
Nándor

Külföld

Döbbenetes adat! Ennyi Svédországba érkezett migráns nem dolgozik

A statisztikai adatok szerint 2015-ben Svédországban 163 ezer menedékkérelmet nyújtottak be migránsok, akik közül 40 019-en kaptak tartózkodási engedélyt. Csakhogy a döntő többségük nem tudott elhelyezkedni a munkaerőpiacon – számol be a Ripost.

A statisztikai hivatal kutatásából kiderül, hogy a tartózkodási engedéllyel rendelkező 15 év fölötti migránsok közül mindössze 4 574 ember tartja el magát munkából, 9 970 migráns tanulmányaira kap pénzt, míg 18 405 bevándorló önkormányzati segélyekből él. A segélyekből élő migránsok több svéd kistelepülésnek is pénzügyi gondokat jelentenek – tudatja a portál.


A Ripost beszámolója szerint A mindössze 18 ezres lakosú Hassleholmot is ide lehet sorolni, ahová az elmúlt három évben közel háromezer migránst fogadtak be. Az újonnan érkezőknek a 80 százaléka a mai napig nem tudott elhelyezkedni és segélyekből él. Lars Jönsson, a városi tanács elnöke szerint a településen 100 írástudatlan bevándorló van, illetve további 200 migráns, akik szinte semmilyen oktatásban nem részesültek.

Szakértők szerint egyébként az is komoly problémát jelent, hogy Svédország Európa egyik legfejlettebb országa, ahol szakképzett munkaerőre van szükség. A közel-keleti és afrikai migránsok azonban a legtöbb esetben nem szereztek hazájukban olyan képesítést, amellyel el tudnának helyezkedni a svéd munkaerőpiacon. Ezért előfordul az is, hogy bár a migránsok munkába állnak, de az alacsony szintű munkáért kapott fizetésükből nem tudnak megélni, így inkább a segélyt választják – írja a portál.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Megtörtént az első női űrséta!

    Megtörtént az első női űrséta!

    Először hajtott végre űrsétát kizárólag női űrhajóscsapat pénteken. Jessica Meir és Christina Koch, a Nemzetközi Űrállomás (ISS) két amerikai űrhajósa a csaknem hét órásra nyúlt pénteki űrsétán az állomás akkumulátorait cserélte ki.

  • Mindenhol megerősítették a német határ ellenőrzését!

    Mindenhol megerősítették a német határ ellenőrzését!

    A német szövetségi rendőrség vezetése utasítást adott az ellenőrzés megerősítésére az országhatár valamennyi szakaszán, az egységek feladata az illegális határátlépés és a határokon átívelő bűnözés elleni intenzívebb fellépés, és az embercsempészek új módszereinek feltárása – jelentette pénteken a Der Spiegel című hírmagazin.