2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Egyéb Nyíregyháza

Domonkos rossz tanulót alakít

A Belvárosi Színházban játszik Fellinger Domonkos az Orlai Produkció Vadméz című előadásában, közben Simon Kornél rendezésében nagy elánnal készül teátrumunk Tanár úr, kérem! című musicaljének október 18-ai premierjére.

Június végén mutattuk be a Vadmézt, de eddig még csak néhány alkalommal láthatta a közönség – nyilatkozta lapunknak a művész. – Most kezdjük el igazán játszani. Havi háromszor-négyszer lesz műsoron. Oszipot alakítom benne, és még egy szolgát, Jakovot. Nagyon szeretem az előadást, amelyet remélhetőleg sokszor láthat majd a közönség. Znamenák István, az Örkény Színház színésze rendezte. Ő volt a zenésmesterség-tanárom a főiskolán, már csak ezért is nagyon vártam a vele való találkozást. Olyan kiváló kollégákkal játszhatok együtt, mint Ötvös András, Mészáros Máté, Ullmann Mónika vagy László Lili, aki a nyíregyházi színház több előadásában szerepelt már. Simon Kornéllal, a Tanár úr, kérem! rendezőjével először dolgozunk együtt; csak szuperlatívuszokban tudok beszélni róla. Kézben tartja a próbákat, újra és újra nagyszerű ötletekkel áll elő, s kiváló csapatot „kovácsolt” belőlünk. Két most végzett egyetemi hallgató is játszik az előadásban, akik a nyíregyházi közönség számára még ismeretlenek: Hajdú Péter és Jenővári Miklós. Kerék Benjámin pedig a Pesti Magyar Színiakadémia növendéke.


Sikerdarab

Simon Kornél a Karinthy Színházban már színre vitte az elmúlt évben a Tanár úr, kérem! című musicalt, amelyet a közönség az évad legjobb előadásának választott. Mint Domonkos elmondta, ugyanaz a csapat munkálkodott most is az új produkció megszületéséért, mint akkor. Karinthy Frigyes műve nyomán Deres Péter írta az adaptációt, a zeneszerző a teátrumunkban már korábban is sokszor tevékenykedő Nyitrai László, a jelmeztervező Nagy Viktória, a koreográfus Vislóczky Szabolcs, a dalszövegeket pedig Máthé Zsolt írta.

Bár sok mindenben hasonló lesz a Tanár úr, kérem! című musical, mint a Karinthy Színház előző évadának előadásában, jócskán akad újdonság is: a rendező a nyíregyházi színészekhez alakította a produkciót, nem remake-et készítenek. Domonkos Altmannt alakítja, az egyik diákot. Kedvenc része, amikor rossz tanulóként felel. Jó szándékú, szorongó, nem különösebben okos fiú, akinek soha nem ment a matematika. Egy másik remek és szellemes novellából való az a részlet, amikor a kisfiú segítséget kér az édesapjától a matematikapélda megoldásához… Tulajdonképpen mindnyájan főszereplők a darabban, táncolnak, remek számokat énekelnek. Domonkos kedvence a Másodfokú egyenlet című dal, amelyet ő ad elő. Reméli, a Móricz Zsigmond Színház közönsége előtt is jelesre vizsgázik majd a Simon Kornél rendezte előadás.

Iskolai emlékek

Domonkos kiskorában szorgalmasan tanult, ennek ellenére nem volt jó tanuló, és rengeteget rosszalkodott a legjobb barátjával, de a sok csínytevés ellenére tisztelték a tanáraikat. Kedvenc tárgya az irodalom és a történelem volt.

Fellinger Domonkos a Macbethben. (Fotó: Juhász Éva)

Kapcsolódó Cikkek

  • Meghalt a híres filmrendező

    Hetvenhat éves korában meghalt Alan Parker angol filmrendező, forgatókönyvíró és producer, nevéhez olyan filmek fűződnek…

  • Húsban a jövő

    Húsban a jövő

    Minden adott ahhoz, hogy Kaposvár a térség fővárosává váljon, hangzott el a Kométa és a kormány között megszületett stratégiai együttműködési megállapodás aláírásakor.