2019. október 19., szombat
Nándor

Sport

Eb-selejtező: a pontszerzés is bravúr lenne

Nem lehetünk túlzottan optimisták a holnapi horvát–magyar Eb-selejtező előtt. A magyar válogatott még sosem győzött vendégként a horvátok ellen, negyedszerre talán sikerül, de egy döntetlennel is elégedettek lehetnénk.

Ezt erősítette meg Sigér Dávid is a telki edzőközpontban tartott sajtótájékoztatón. A Ferencváros válogatott labdarúgója szerint a döntetlen is bravúr lenne a vb-ezüstérmes Horvátország vendégeként.


– Biztos jobban figyelnek majd a budapesti sikerünk után, és intő jel, hogy a szlovákokat 4-0-val elintézték, szóval nagyon nehéz 90 perc vár ránk Splitben – mondta Sigér, akire Nagy Ádám eltiltása és Pátkai Máté sérülése miatt nagyon fontos szerep hárul, és most bebizonyíthatja, hogy a válogatottban a helye. – Mentálisan kell csúcson lenni a csapatnak ahhoz, hogy ismét jó eredményt érjen el, a csoport legerősebb gárdája ellen.

Feczesin Róbert nem gondolta, hogy valaha újra behívót kap a válogatottba, ezért meglepte Marco Rossi szövetségi kapitány megkeresése, de óriási megtiszteltetésnek tartja, hogy nyolc év után ismét számítanak rá.


– A régi időkből talán csak Szalai Ádám és Dzsudzsák Balázs a tagja jelenleg a válogatottnak, de azért nem kellett bemutatkoznom – mondta a 33 éves újpesti csatár. – A budapesti győzelmünk ellenére nem mi vagyunk a favoritok. Az igazi bravúr az lenne, ha győzni tudnánk.

A Horvátország–Magyarország mérkőzést a M4Sport 20.45-től élőben közvetíti.

Harmadik helyen állunk

A magyar labdarúgó-válogatott öt mérkőzés után a harmadik helyen áll, hátránya egy pont az éllovas házigazdákkal szemben, a második szlovákok jobb egymás elleni eredménnyel előznek meg minket. A csoportból az első kettő jut ki a jövő évi Eb-re, amelyet 12 ország egy-egy városában, köztük Budapesten rendeznek. A novemberre elkészülő Puskás Arénában három csoporttalálkozó és egy nyolcaddöntő lesz.

Kapcsolódó Cikkek