EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 19., szombat
Nándor

Sport

Eb-selejtező – Gyerekek szurkolnak a magyar válogatottnak

Mintegy 15 ezer gyerek szurkol majd vasárnap a magyar labdarúgó-válogatott Azerbajdzsán elleni, hazai Európa-bajnoki selejtezőjén, amelyet a magyar szövetségnek zárt kapuk mögött kell megrendeznie. 

Az UEFA döntése értelmében az Azerbajdzsán elleni október 13-i Európa-bajnoki selejtezőt zárt kapuk mögött kell lejátszani, illetve mintegy 20 millió forintos büntetést kell befizetnie a magyar szövetségnek a szeptember 9-i Magyarország–Szlovákia Eb-selejtezőn elhangzott rasszista, kirekesztő megnyilvánulások miatt. Az MLSZ hiába fellebbezett a döntés ellen, az európai szövetség jóváhagyta a büntetést.


Az MLSZ úgy döntött, hogy 14 év alatti gyermekek megtekinthetik a mérkőzést a helyszínen. A klubok, iskolák, intézmények részéről jelentős érdeklődés mutatkozott a lehetőség iránt, így öt nap alatt 15 ezer gyermek jelentkezését regisztrálták. Kedd délutánra pedig megteltek a rendelkezésre álló helyek a stadionban, és újabb jelentkezéseket már nem is tudnak elfogadni.

Az UEFA a szurkolók szerint kettős mércét alkalmaz, ugyanis a meccsen történtek miatt Szlovákiát is a következő mérkőzés zárt kapuk mögötti megtartásával büntették, ám az ő fellebbezésüket helybenhagyták, így a tegnapi, Wales elleni találkozón ott lehettek a drukkerek. Másrészt eltörölték a zárt kapus mérkőzést előíró büntetést, és a 20 ezer eurós pénzbírságot 15 ezerre csökkentették.


A Magyarország–Azerbajdzsán mérkőzést vasárnap 18 órától az M4 Sport élőben közvetíti.

 

Az előmérkőzést a horvátok nyerték

Horvát és magyar futballhuligánok már a csütörtöki – lapzárta után véget ért – mérkőzés előtt egy nappal összecsaptak. Egy magyar drukker megsérült, egyet pedig őrizetbe vettek. Közel száz magyar szurkoló érkezett Splitbe, akiket rendőrök kísértek a szálláshelyükre. A futballhuligánok azonban nem sokkal később újra összeálltak, majd elindultak a város központja felé, a tengerpartra, és útközben a „Ria, ria, Hungária!” rigmust skandálták. Ekkor találkoztak a horvát drukkerekkel, és dulakodni kezdtek. A rendőrség azonnal közbelépett, hat férfit őrizetbe vett, köztük egy magyar állampolgárt. Egy hazai drukkert könnyebb sérülésekkel szállítottak kórházba. A nap folyamán több rendbontás is történt a dalmát városban.

 

Kapcsolódó Cikkek