2019. október 16., szerda
Gál

Sport

Eb-selejtező: segítsenek végre a futball istenei!

Jó lenne már megszerettetni magunkat a futball isteneivel! Hátha borul a papírforma a mai spliti horvát–magyaron, ráadásként pedig Wales három pontot szerezhetne Szlovákia ellen.

A legtávolabb akkor kerülnénk az Eb-részvételt jelentő első két helytől, ha ma este kikapnánk, és Szlovákia hazai pályán megverné Walest. Egyik sem elképzelhetetlen, így az éllovas horvátok előnye négy, a második szlovákoké három pontra nőne velünk szemben. Ráadásul a szlovákok megelőzése – a rosszabb egymás elleni eredmények miatt – csak úgy lenne lehetséges, ha az utolsó két körben kikapnának a horvátoktól, majd hazai pályán a sereghajtó Azerbajdzsánt sem tudnák legyőzni.


A walesiek is buzgón imádkoznak a nagyszombati győzelemért, mert a vereség után csak matematikai esély maradna az Eb-indulásra, mivel hátrányuk hatpontosra hízna a szlovákokkal szemben. Ha nyernek, nyílttá válna a küzdelem a csoport második helyéért, mert – a magyarok spliti vereségével számolva – három kilencpontos csapat lenne a horvátok mögött. A magyarok esetleges bravúros szereplése pedig azt jelentené, hogy Dzsudzsákék előnyből várnák a hajrát. A nagyszombati döntetlen mind Wales, mind Magyarország számára reális esélyt hagyna a kijutásra abban a reményben, hogy a horvátok novemberben hazai pályán is megverik a szlovákokat, s így a zárónapon a Wales–Magyarország találkozó dönthetne a kijutásról.

Eb-selejtezők, E csoport, 7. játéknap: Horvátország–Magyarország 20.45, Szlovákia–Wales 20.45


 

Túl jók hazai pályán

A 2016-os világbajnokság óta a horvát válogatott hat mérkőzést játszott hazai közönség előtt, ezekből négyet megnyert, egyszer döntetlen ért el és egyszer kikapott. A vereséget idén júniusban szenvedték el Tunézia ellen, azonban ez egy tét nélküli barátságos meccs volt.

A csoport állása:

1. Horvátország 5 3 1 1 10- 5 10 pont

2. Szlovákia 5 3 – 2 9- 7 9

3. Magyarország 5 3 – 2 7- 6 9

4. Wales 4 2 – 2 4- 4 6

5. Azerbajdzsán 5 – 1 4 5-13 1

 

Kapcsolódó Cikkek

 • Cristiano Ronaldo 700 gólt szerzett

  Cristiano Ronaldo 700 gólt szerzett

  Cristiano Ronaldo pályafutása 700. gólját szerezte tétmérkőzésen hétfőn este, amikor betalált a portugál labdarúgó-válogatottban az ukránok elleni Európa-bajnoki selejtezőn.

 • Szalutálással hergelik az UEFA-t

  Szalutálással hergelik az UEFA-t

  Nem sokat törődik a török futballválogatott az európai szövetség, az UEFA figyelmeztetésével:  ismét szalutálással ünnepelték góljukat a franciák elleni Európa-bajnoki selejtezőben.

 • Uszodai kirakós

  Uszodai kirakós

  Hatalmas népszerűségnek örvend a Tetris Challange Magyarországon,, amelyhez most Hosszú Katinka is csatlakozott egy fantasztikus fotóval, amelyet közösségi oldalára töltött fel.