2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb Székesfehérvár

Egész napos kerékpáros fesztivál a Giro jegyében

A korábbi Giro d’ Italia győztes kiváló versenyző, Ivan Brasso élen járt -szelfizésben is Fotó: ÖKK

 

Rajtra készen várja a az Országalma körül a népes csapat az indulás pillanatát

És elindultak fiatalok, idősebbek, kicsit átélve a nagy olasz körverseny hangulatát. Veresny nem volt, jó buli annál inkább

Voltak,akik a célbaérés könnyebb részét választották. Az öröm megismerését nem lehet elég korán kezdeni

Este, a nap zárásán is tömegek mozogtak – a Punnany Massif koncertjén

Mint ismeretes, a korábbi döntés értelmében a jövő évi olasz országúti kerékpáros-körverseny, a Giro d’Italia magyarországi szakaszokkal indul. A harmadik szakasz rajtja Székesfehérváron lesz, és az esemény népszerűsítése javában zajlik. Most Székesfehérváron egész napos Giro Fesztivált rendeztek, melynek első részeként a helyi és a máshonnan érkező magyar biciklisek közösen tekertek a városból ki- és oda visszavezető szakaszokon. Délutántól a Zichy-ligetnél zajlottak a programok, este Punnany Massif-koncert zárta a fesztivált. A közös országúti tekerésen egykori és mai versenyzők, valamint hobbikerékpárosok vettek részt. A rövidebb távot bárki könnyen teljesíthette, a hosszabbon nagyobb tempóval haladtak. Ez nap ízelítőt adott abból, milyen lesz, amikor a Giro karavánja halad majd Magyarországon.

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.