2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Belföld

Elhunyt az amerikai képviselőház ellenőrzési bizottságának elnöke

Elhunyt Elijah Cummings, az amerikai képviselőház ellenőrzési bizottságának demokrata párti elnöke, marylandi képviselő – jelentette be a hivatala csütörtökön.

A bizottság, amelyet vezetett, a képviselőház fő vizsgálóbizottsága, és két másik bizottsággal együtt részt vesz a Donald Trump amerikai elnök alkotmányos elmozdítására irányuló eljárás (impeachment) megindításához szükséges vizsgálatban. A vizsgálatot Trump és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök júliusi telefonbeszélgetése ügyében indították el, amelyről egy névtelen bejelentő – sajtóinformációk szerint a hírszerzés egyik munkatársa – tett panaszt az illetékes hatóságoknál.


A 68 éves Cummings a Johns Hopkins kórházban hunyt el csütörtök hajnalban, miután hosszú idő óta meglévő egészségügyi problémái után komplikációk léptek fel nála, és emiatt beszállították a kórházba – közölte hivatala, amely hozzátette, hogy bővebben később adnak tájékoztatást. A CBS tévé értesülése szerint szív- és térdproblémái voltak.

Cummingsot először 1996-ban választották meg szövetségi képviselőnek, és január óta volt az ellenőrzési bizottság elnöke.

Kapcsolódó Cikkek