2019. november 22., péntek
Cecília

Program

Elindult a jelentkezés A Dal 2020-ra

Az év magyar slágerét keresi a Duna Televízió A Dal 2020 című műsorában. A show kilencedik évada számos újítással és meglepetésekkel várja a zenészeket és a nézőket. A készítők úgy döntöttek, hogy jövőre az eurovíziós indulás helyett közvetlenül a magyar könnyűzene tehetségeit, az általuk létrehozott értékteremtő produkciókat segítik.

A Dal nyertesét a Duna Televízió számos megjelenéssel támogatja, valamint felléphet a legnevesebb hazai fesztiválok színpadain. A koncertlehetőségeken kívül a győztes előadó kiemelt promóciót kap a Petőfi rádióban, illetve a zenei produkció fejlesztésére fordítható támogatásban is részesül.


A jelentkezéshez a pályázati feltételeken is történt módosítás. A www.adal.hu oldalon november 22., péntek éjfélig lehet jelentkezni, az online jelentkezési lap kitöltésével és a szükséges mellékletek feltöltésével. Fontos változás az előző évekhez képest, hogy idén kizárólag magyar nyelvű, 2019. március 1-je után bemutatott dalokkal lehet nevezni, a produkció során pedig akár tíz fő is részt vehet az előadásban.

Támogatni szeretnék a magyar zenészeket


– A Dal kiemelt célja a kezdetek óta, hogy támogassa a magyar zenészeket, és teret biztosítson az új művek bemutatásának. Jövőre közvetlenül is szeretnénk segíteni a műsor nyertesének karrierjét, ehhez pedig olyan nyereménycsomagot állítottunk össze, amelyből a kezdő és a pályájukon már előrébb tartó előadók egyaránt rengeteget profitálhatnak – mondta Medveczky Balázs, a Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. televíziós médiaszolgáltatási igazgatója.

„Már majdnem feladtam az álmaimat”

– Engem A Dal emelt oda, ahol most vagyok. Már majdnem feladtam az álmaimat, amikor megnyertem a 2017-es versenyt. Onnantól kezdve teljesen megváltozott az életem. Hálás vagyok a műsornak és a közönségnek is – mondta Pápai Joci, aki kétszer is megnyerte a zenei vetélkedőt, és akinek karrierje az első győzelme óta töretlenül ível felfelé.

Meddig lehet jelentkezni?

Jelentkezési határidő: 2019. november 22., péntek éjfél (www.adal.hu).

Budapest, 2019. február 23.
Pápai Joci (k) ünnepel, miután Az én apám című dallal megnyerte A Dal 2019 televíziós versenyt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) óbudai stúdiójában 2019. február 23-án.
MTI/Mohai Balázs

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • Budapesten koncertezik Kelis

  Budapesten koncertezik Kelis

  Márciusban Budapestre érkezik a Milkshake és a Trick me című slágereket jegyző amerikai énekesnő, Kelis, aki Kaleidoscope című albumának 20.

 • Új attrakció Budapest legmagasabb korcsolyapályáján

  Új attrakció Budapest legmagasabb korcsolyapályáján

  Az előző évek rendkívüli sikerei után november 18-án hétfőn újra megnyit a főváros legkülönlegesebb panorámájával rendelkező jégpályája a belvárosi Hotel President tetején, ahol idén egy páratlan attrakcióval is készültek.

 • Ma van A zene éjszakája Budapesten

  Ma van A zene éjszakája Budapesten

  Ma van A zene éjszakája, amelyen 18 órától éjfélig Budapest nyolc frekventált szórakozóhelyén hallgathatnak komolyzenei koncerteket az érdeklődők.

 • Bob Moses az Akváriumban

  Bob Moses az Akváriumban

  Az Akvárium Klubba érkezik a kanadai elektroduó, a Bob Moses. A Tom Howie és Jimmy Vallance alkotta formáció az elektronikai elemeket keveri zongora- és gitárkísérettel, amivel egészen különleges zenei világot varázsolnak maguk köré.