EUR: 330,12 Ft
CHF: 299,62 Ft
2019. október 22., kedd
Előd

Belföld

Elképesztő állapotok Karácsony Gergely birodalmában – Fotók!

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere akar lenni, ám a szomorú valóság az, hogy a saját kerületét sem tudja rendben tartani. Elképesztő a mocsok és a fejetlenség Zuglóban, ahol még a Polgármesteri Hivatal épületénél is csomókban nő a gaz – írja a Ripost.

Budapest XIV. kerületének jelenlegi polgármestere, Karácsony Gergely Tarlós István helyére akar lépni, de hogyan tudná az egész fővárost vezetni az, akinek vezetése alatt sorra robbannak ki a botrányok a saját kerületében?


A zuglói parkolási botrány során kiderült, hogy hatalmas veszteséggel működik a kerületi parkolási rendszer. Hasonlóan botrányos a helyzet a kirakatprojektnek szánt Pillangó parkkal, amivel nem csak a felújítás során voltak gondok, de az átadás óta is olyan a park a helyiek szerint, mintha nem lenne gazdája. Felveri a gaz, mocsok mindenfele, de még a játszótér mellé felhúzott vécét sem lehet használni mind a mai napig, a kisgyermekes szülők pedig az állandóan visszatérő drogosokra is panaszkodnak – írja a lap.

A mocsok és fejetlenség az egész kerületre jellemző, a legtragikusabb helyzet talán az Amerikai út környékén van, ahol folyamatosan hatalmas halmokban áll az illegálisan kidobott szemét.


Polgármesteri hivatal

Csomókban nő a gaz! Ha ez egy családi ház lenne, a szomszédok azt kérdezgetnék, hogy nem lakik itt senki? A családtagok pedig elbujdokolnának szégyenükben… Szánalmas és elszomorító, hogy gaz veri fel a Zuglói Polgármesteri Hivatal épületét. Vajon hogy szeretne valaki főpolgármester lenni, mikor még a saját hivatalának is rendezetlen a környezete? Ez egyfajta szimbóluma is Karácsony Gergely városvezetési képességének.

/Fotó: Ripost

Mexikói út

Szinte nem találni olyan utcát Zuglóban, ahol minden rendben lenne, de a Mexikói úton már nagyon durva a helyzet. Hatalmas halmokban áll az illegálisan ott hagyott szemét, amit aztán senki sem tüntet el. Még szerencse, hogy az olykor méteres gaz már kitakarja a lomokat.

/Fotó: Ripost

Mogyoródi úti kereszteződés

A Mogyoródi út és a Mexikói út kereszteződésében gyakran történnek balesetek, a roncsokat már el sem takarítják, csak szétdobálják az út szélére. Az összkép hangulatát pedig még inkább egy Mad Max-filmhez teszi hasonlóvá a háttérben álló lepusztult épület.

/Fotó: Ripost

Pillangó park

A mintaprojektnek szánt Pillangó park játszóterénél építettek egy fizetős vécét, ám az a mai napig nem üzemel. Kereken egy hónappal ezelőtt, szeptember elején is ugyanez a fecni hirdette, hogy még mindig a vécézni vágyók türelmét kérik a beüzemelésig, s a helyzet azóta sem változott.

/Fotó: Ripost

Stadionok metrómegálló

Forgalmas csomópont a Hungária körút és a Kerepesi út kereszteződése, ám a metróállomás környéke igencsak lepusztult. A sarkánál egy hajléktalan parkoltatja a kordéját, ugyanakkor az egész teret a gaz veri fel, a gyalogosokat védő oszlopokat már látni sem lehet az elburjánzott növényzettől.

/Fotó: Ripost

Bíbor utca

A Bíbor utcából már több alkalommal is bejelentést tettek, hogy járhatatlan a járda. A polgármesteri hivataltól kapott válaszban azt ígérték a Járókelő.hu felhasználóinak, hogy rendet tesznek, de a pénteken készült fotóinkon látszik, hogy ez nem jött össze.

/Fotó: Ripost

Szentmihályi út

A Szentmihályi úton igazi kaszabolást végeztek. A gyökerek okozta aszfalt púposodást úgy akarták megoldani, hogy az úthibák feltörése után a fák gyökerét megcsonkították. Ám ezzel csak még nagyobb kárt okoztak, ugyanis a fákat tartó gyökerek ezzel meggyengültek és egy nagyobb szélviharban könnyen kidőlhetnek, s akár egy arra járó gyalogost is agyonnyomhatnak. Karácsonyék rájöttek, hogy kritikus a helyzet, ám a fák körbebetonozásával megint csak rontottak a helyzeten, így ugyanis a gyökerek nem tudnak visszaerősödni.

/Fotó: Ripost

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek