EUR: 332,15 Ft
CHF: 301,43 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Erősnek látják a választók Tarlós István karakterét 

Tarlós István előnye abból fakad Karácsony Gergellyel szemben, hogy az ő karakterét erősnek látják, az ellenfeléét, Karácsony Gergelyét pedig gyengének a választók.Többek között erről és a pártok esélyeiről beszélgetett Lánczi Tamás politológus és Farkas Örs politikai elemző a Hír TV Magyarország élőben című műsorában Földi-Kovács Andrea műsorvezetővel – számol be az Origo

Számos kutatás és mérés született szinte hetente arra vonatkozóan, hogy Tarlós István és Karácsony Gergely támogatottsága hogyan alakul a választópolgárok körében. “Mi az, amit mérlegelnek egy főpolgármester személyében a választók?” – tette fel a kérdést Földi-Kovács Andrea. 


“Nem csak a fővárosi, hanem általában a települési szavazók, amikor a településeikről és azoknak az elöljáróikról döntenek, akkor alapvetően egyfajta gondnokot keresnek, tehát egy olyan típusú embert, aki rendet tart és képes arra, hogy ezt a rendet betartsa és betartassa másokkal, tehát egy olyan erős kezű vezetőt, aki alapvetően képes a rendet szavatolni. Én azt látom, hogy Tarlós előnye is ebből fakad, mert azzal együtt, hogy a fővárosban a kormánypárti és ellenzéki szavazóknak a tábora nagyjából fej-fej mellett van, de mégis látható, hogy Tarlós azért tud erősebb lenni és az előnye abból származik, hogy az ő karakterét erősnek látják, az ellenfeléét, Karácsony Gergelyét pedig gyengének. Nem véletlen, hogy a kormánypártoknak az a szlogenje, hogy Karácsony Gergely alkalmatlan, az tapad is rá, mert egyszerűen passzol a karakteréhez és ezt az emberek érzékelik– mondta Lánczi Tamás, politológus. 

Vannak kiemelt helyszínek, melyekre mind az ellenzék mind a jobboldal fókuszál, melyek ezek és hol várhatóak a legszorosabb küzdelmek, akár országos, akár fővárosi viszonylatban? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető. 


 “Nem bocsátkoznék esélylatolgatásba, nyilvánvalóan az elsődleges figyelem majd a fővárosra, a fővárosi kerületekre, illetve a megyei jogú városokra, székhelyekre irányul. Értelemszerűen miután az ellenzéki pártok is ezt célozták meg, hiszen azt gondolják, hogy itt van még közösség, ahol lehet esetleg politikát csinálni, ezért nyilvánvalóan ide fordítottak nagyobb erőt és ennek a kampánynak látszik majd az eredménye, tehát ezt tekinteném kvázi csatatérnek, viszont megint csak hangsúlyoznám, hogy ezek nem valós érzetek, ugye megpróbálta minden egyes nagyobb városban az ellenzék azt a látszatot kelteni, hogy egyfajta váltó hangulat van és az elégedetlenség az már lassan az egész országot elsöpri, ezzel szemben a választók és itt elég csak az európai uniós választásra visszautalni, alapvetően elégedettek azokkal a tendenciákkal, folyamatokkal, tervekkel, amelyeket a magyar kormány, illetve kormánypártok megfogalmaznak.Ez az érzés ez nem ment át és biztos, hogy vannak olyan kerületek vagy városok, ahol a helyi vezető kérdéses, hogy ki lesz október 13-án, ennek ellenére én arra számítok, hogy mondjuk a 14-es választási eredménnyel megegyező születhet most hétvégén is– mondta Farkas Örs, politikai elemző. 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Dagad a kispesti mutyibotrány

    Dagad a kispesti mutyibotrány

    Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

  • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.