EUR: 334,30 Ft
CHF: 307,11 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Extra

Ezért rajong Madár Vera

Bár a népszerű színésznő nádszál karcsú és vigyáz az alakjára, de imádja a finom falatokat és kimondottan rajong a különleges ételekért. Főként akkor, ha sajt is található az összetevők között, és férje készíti el a specialitását.

Madár Vera vendéglátós családból származik, a sajtok szeretetét az apukája tanította meg neki.


„A dédim is készített otthon sajtot házilag, szinte most is itt érzem a számban az ízét. Mindig érdekelt, hogy hogyan lesz a tejből sajt, de én nem éreztem ambíciót, hogy tevőlegesen részt vegyek benne, inkább csak kóstolgattam. Azt hiszem, a sajtok iránti rajongásom már akkor elkezdődött. A mozzarellát, a füstölteket és az ízesített készítményeket szeretem a legjobban. Van egy nagyon finom, diós camembert, ami az abszolút favorit nálam. Különösen tetszik a dió és a sajt együtt. Kedvelem a fűszeres ízeket, így azokat a sajtokat is, amelyek egy kicsit meg vannak bolondítva” – mondta lapunknak a Jóban Rosszban színésznője.

Vera nem tartja magát nagy gourmet-nak, azonban vadássza a különlegességeket hazánkban és külföldön egyaránt.


„Úgy gondolom, az a helyes, ha elsősorban a saját nemzetünk gasztronómiájával vagyunk tisztában, nagyon sok szakember is azt ajánlja, hogy a helyi termékeket részesítsük előnyben. A kecskesajttól a juhsajtig minden megtalálható nálunk, így nem feltétlenül kell messzire menni azért, hogy finomat ehessünk. Igyekszem ezt szem előtt tartani, de amikor olyan országban járok, ahol a sajtkészítésnek különleges kultúrája van, és kimondottan híres a sajtjairól, akkor természetesen megkóstolom. Azonban most nem is kell elutaznom, mert hamarosan szinte egész Európa és már országok sajtkülönlegességei is hazánkba érkeznek a Nemzetek Sajtfesztiváljára, ahol bárki megkóstolhatja az országok legfinomabbjait. A férjemmel már alig várjuk, hogy beléphessünk a sajtmennyországba, mert lehet, hogy új sajtra lelünk a kedvenc ételünkhöz. Ha nagy ritkán kettesben otthon vagyunk és van időnk főzőcskézni, akkor szinte mindig erre esik a választásunk, mert mindketten imádjuk. Ez egy halas fekete tészta egy pikáns szósszal és hozzá egy különleges sajttal; számunkra ez az ízek orgiája” –
tette hozzá lelkesen a népszerű színésznő.

Kapcsolódó Cikkek

 • Fölszállott a páva – Ők küzdenek a továbbjutásért

  Fölszállott a páva – Ők küzdenek a továbbjutásért

  Holnap este folytatódik a második elődöntővel Fölszállott a páva gyermekévadának élő műsora a Duna Televízión. Magyarország egyetlen néptáncos és népzenei tehetségkutatójában most is négy kategóriában mutatja meg tudását az újabb tizenkét produkció, akik közül a decemberi középdöntőkbe zsűri  juttatja tovább a legjobb hat produkciót.

 • Szulák: Kicsi a gyerekem, fel kell nevelnem

  Szulák: Kicsi a gyerekem, fel kell nevelnem

  Nehéz éveket tudhat maga mögött Szulák Andrea. 2015-ben szakított kislánya édesapjával, Gáborral, s mindeközben a változó kor okozta nehézségekkel is meg kellett küzdenie – a színésznő a Családvarázsban mesélt az érzéseiről.

 • Németh Lajos: Személyes kudarcként élem meg, ha téves az előrejelzésem

  Németh Lajos: Személyes kudarcként élem meg, ha téves az előrejelzésem

  Bár Németh Lajos három éve nyugdíjba vonult, napjai így is mozgalmasan telnek. Aktívan sportol, sok időt tölt az unokáival, és a meteorológiával sem hagyott fel. A 69 éves időjóst a Lokál egy őszi napsütéses reggelen kísérte el a Margit-szigetre, ahol a lenyűgöző budapesti panorámát csodálva Lajos őszintén mesélt gyermekkoráról, karrierjéről, családjáról és a fővároshoz fűződő kedves emlékeiről.