2019. november 22., péntek
Cecília

Sport

Felnőtt a mezőnyhöz a 15 éves Julcsi

Még csak tizenöt éves, de máris a felnőttek között versenyez Láng Júlia. Komoly tervei vannak az ifjú műkorcsolyázónak: ki akar jutni a 2022-es téli olimpiára. Elszántságát ismerve nem is kételkedhetünk benne, hogy ott lesz. 

Egy pillanatra elgondolkodik az ember: tegezze vagy magázza Julcsit. A jégen mutatott produkciója után egyértelmű, hogy hölgyeknek kijáró megszólítás illeti, de törékeny, kislányos alakja miatt inkább a közvetlenebb formulánál maradok. Aztán első mondatait hallva bánom az elhamarkodott döntést, mert Julcsi korát meghazudtoló érettséggel válaszolgat.


– Azt hiszem, ideje volt már a felnőttek között megmérettetni magam, hiszen értékes tapasztalatokat szerezhetek, és jobban megismerhetnek – mondta az ifjú reménység, és hozzátette, csak tökéletesen kivitelezett és erős gyakorlatokkal lehet az élmezőnybe kerülni.

Márpedig Julcsi jó úton jár, amit a néhány nappal korábban rendezett budapesti Halloween Kupán elért második helyezése is bizonyít. De iszonyú nehéz felvenni a versenyt a legjobbakkal, akik szinte a jégre születtek.

– Ki akarok jutni a 2022-es téli olimpiára. Nem a szüleim, edzőim vágyait akarom valóra váltani, ők csak mindent megadnak ahhoz, hogy elérjem a célomat. Ezért vállalom a fárasztó edzéseket, a fájdalmas eséseket. Gyönyörű ez a sportág, amelyben a művészi előadás és az esztétikum párosul a tökéletes fizikai állapottal – fogalmazta meg Julcsi, akiről az is kiderült, hogy kitűnően és gyakran főz otthon, és nagyon szeret édesapjával ismert budapesti fine dining éttermekbe járni.

Bátran teheti, nem kell aggódnia az alakja miatt.

Kapcsolódó Cikkek