EUR: 329,40 Ft
CHF: 300,41 Ft
2019. december 12., csütörtök
Gabriella

Sport

Fradi–Újpest – Négy éve nyeretlenek a lilák

Hazai pályán fogadja a Ferencváros labdarúgócsapata az ősi rivális Újpest csapatát. A zöld-fehérek majdnem négy évvel ezelőtt kaptak ki legutóbb a liláktól.

A 227. fővárosi bajnoki derbit rendezik holnap este a Groupama Arénában. A statisztikák szerint Fradi legutóbb 2015. december 12-én, azaz csaknem négy éve kapott ki az Újpesttől. Azóta tíz bajnoki mérkőzés mellett egy Magyar Kupa-döntőn csaptak össze a lilákkal, és egyszer sem kaptak ki, hat győzelem és öt döntetlen a mérleg.


– Aki már játszott ilyen mérkőzésen, az pontosan tudja, hogy egy derbi nem csak a bajnoki pontokról szól, tudjuk, mit jelent ez a klubnak és a szurkolóknak. Ez igazi presztízsmeccs, ennek megfelelően készülünk rá. Az volna a legjobb, ha sokkal több hasonló mérkőzés lenne a bajnokságban, hiszen erre tényleg nem kell külön motiválni senkit – nyilatkozta a fradi.hu-nak Máthé Csaba, a Ferencváros másodedzője.

– Fontos, hogy idegenben minél kevesebbet hibázzunk. Biztos vagyok benne, kiélezett mérkőzés lesz, a lelátón parázs hangulattal, és azt is meg merem kockáztatni, hogy nem lesz gólgazdag a találkozó. Az előttem adódó kevés lehetőségből kell a lehető legjobbat kihoznom – fogalmazott a Nemzeti Sportnak Feczesin Róbert, az újpestiek csatára.


A Ferencváros–Újpest mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti 19.30 órától.

Beteg gyerekeket támogatnak a csapatok

Jótékonysági országfutást hív életre 2020 tavaszán a magyar rendőrség válogatott „Szolgálati Agarak” csapata. Az „Egy lépés az életért, lépj TE is!” néven elinduló nagyszabású összefogáshoz elsőként és közösen csatlakozik a Ferencváros és az Újpest futballcsapata, ezzel támogatva a Heim Pál Gyermekkórház beteg gyermekeinek gyógyulását. Az október 19-én, a Groupama Arénában megrendezendő Ferencváros– Újpest mérkőzésen eladott minden belépő árából a klub 100 forintot utal a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet számlájára.

Kapcsolódó Cikkek