EUR: 345,12 Ft
CHF: 321,11 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Belföld

Gátlástalanul mentegeti őszödi beszédét Gyurcsány Ferenc 

Gyurcsány Ferenc hétfői parlamenti felszólalásával minden eddiginél érzékelhetőbbé vált a jelenség: a 2010 előtti balliberális politikai elit vérszemet kapva, az önkormányzati választást követően vissza akar kapaszkodni a hatalomba – írja az Origo

A bukott kormányfő egészen odáig jutott, hogy elkezdte mentegetni az amúgy nehezen védhető őszödi beszédét. Mint ismert, ebben többek között azt mondta, átverték a magyar választópolgárokat, mivel “reggel, délben és este” hazudtak nekik – tudatja a portál. 


Orbán Viktor a parlament hétfői ülésén Gyurcsány Ferenc napirend előtti felszólalására reagálva leszögezte, hogy Gyurcsány Ferenctől az őszödi beszéde miatt nem fogad el semmiféle erkölcsi kioktatást. A miniszterelnök szavai a jelek szerint szíven ütötték a DK elnökét, aki közel ötperces válaszában váratlanul védelmébe vette az amúgy nehezen védhető monológját. 

Az értelmesebbje érti a beszédnek lényegét. Érti, hogy akár képes vagyok szembefordulni akár a sajátjaim egy részével is.” – magyarázta bizonyítványát színpadiasan, bal kezét a háta mögé dugva a bukott kormányfő. Tizenhárom évvel később Gyurcsány már úgy látja, hogy ez egy korrupcióellenes beszéd volt, és ezzel szembe ment a hozzá “közel állók egy részének elfogadhatatlan erkölcsével és kultúrájával.” 


A mai napig tisztázatlan körülmények között kikerült felvételen sok minden elhangzott, csak az nem, amiről Gyurcsány az Országgyűlés hétfői ülésén beszélt. A volt miniszterelnök többek között beismerte, hogy2002 és 2006 között rosszul kormányoztak, és nem mondtak igazat a magyar választópolgároknak – számol be az Origo. 

Gyurcsánnyal szemben egyébként felmerült a vád, miszerint politikai haszonszerzés végett, saját maga szivárogtatta ki a felvételt, csak mint utólag kiderült, balul sült el. Szanyi Tibor, az MSZP korábbi elnökségi tagja többször is hangot adott annak, hogy a DK jelenlegi vezetője áll a hanganyag nyilvánosságra kerülése mögött. Mint ismert, annak felbukkanását követően kormányellenes megmozdulások robbantak ki az országban, rendszeresek voltak a tüntetők és a rendőrség közötti összetűzések – közli a portál. 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek