EUR: 334,07 Ft
CHF: 304,42 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Életmód

Gregor Bernadett megőrzi titkait

A Jászai Mari-díjas színésznő múlt héten mutatkozott be legújabb főszerepében az Újszínház publikuma előtt. Herczeg Ferenc Kék róka című darabjában Cecile-t alakítja, a nőt, aki minden férfi életét alaposan felforgatja.

Mennyire áll önhöz közel ez a szerep?
Nagyon! Melyik nő ne bújna szívesen a végzet asszonyának bőrébe? Herczeg Ferenc, a szerző ráadásul csodálatosan kidolgozta a karaktereket.


Miről szól a darab?
Legfőképpen a titkokról. Ahogy napjainkban is gyakran tapasztaljuk, mindenki szerepet játszik célja elérésének érdekében. A színmű szereplői is álarcot viselnek egymás előtt, egyedül a néző a beavatott az elején. Aztán kitör a botrány és majdnem mindenki lelepleződik.

Cecile ezek szerint botrányhősnő?
Ezt semmiképpen sem mondanám. Keresi a maga boldogságát, és közben néha sebet ejt vagy sebet kap. Az élet már csak ilyen.


Mi Cecile titka?
Korábban azt mondtam, a botrány kitörése után, majdnem mindenkiről lekerül az álarc. Egyetlen szereplő őrzi meg a titkait: Cecile. Így én sem árulhatok el többet róla, rólunk.

A kiszámíthatatlan nő története

A Kék rókát 1917-ben mutatták be először a Vígszínházban. A szerző, Herczeg Ferenc kortársa és egyben riválisa volt Molnár Ferencnek. Herczeg  a Kék rókában arra keresi a választ: miben változott a modern, XX. századi nő életfelfogása az alázatos XIX. századi asszonyokhoz képest? A szituáció egyszerű: mi történik akkor, amikor egy férfi arról szerez tudomást, hogy barátja felesége talán házasságtörő lett? Szembesíti a feleket a helyzettel vagy inkább néma marad? És hogyan reagál a meggyanúsított feleség? Tagad, vagy vakmerő offenzívába kezd? Mit tesz a felszarvazott férj ? Különösen akkor érdekes ez, ha  egy olyan fojtogató polgári légkörben élnek, amelyben helye van a párbajnak, de a válásnak is. És mit tesz az elhagyott nő, ha később találkozik vádlójával?

 

Kapcsolódó Cikkek