EUR: 332,15 Ft
CHF: 301,68 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Gulyás Gergely és Sára Botond játszóteret avatott a Múzeumkertben

A vasárnapi választás tétje, hogy Budapest gyors fejlődése ne válhasson politikai háborúskodás áldozatává – jelentette ki Gulyás Gergely, amikor pénteken játszóteret avatott a Nemzeti Múzeum kertjében.

Az új játszótér is azt bizonyítja, hogy milyen eredményes tud lenni, milyen látványos és gyors fejlesztésekhez vezet a kormány és egy városrész együttműködése – közölte a Miniszterelnökséget vezető miniszter.


Mint mondta, ebben a helyzetben bízik abban, hogy azok a fejlesztések, amelyek az elmúlt időszakban létrejöttek Józsefvárosban, nem válnak politikai küzdelmek áldozatává és meg tudnak valósulni a főváros fejlesztésére vonatkozó tervek is.

A kormány partnerséget ajánl az önkormányzatoknak és partnerséget keres az önkormányzatokkal. Vagyis úgy látják, hogyha az önkormányzatok részéről adott a fogadókészség, akkor látványos eredmények érhetőek el – mondta a politikus.


Sára Botond a főváros VIII. kerületének polgármestere úgy vélekedett, hogy Józsefváros 2010-ben elindult a fejlődés útján és mára a főváros egyik legdinamikusabban fejlődő kerületévé vált.

Az elmúlt években a városrész valamennyi nagy tere rekonstrukción esett át és ezzel párhozamosan megújultak a játszóterek is. Külön öröm a Múzeumkertben található játszótér átadása, ami újabb lehetőséget jelent a Palotanegyedben lakó családok számára a kikapcsolódásra – ismertette.

Hozzáfűzte, hogy a kormány támogatja a kerületi önkormányzat törekvéseit és 1,5 milliárd forintnyi költségvetési forrás áll rendelkezésre a jövő fejlesztéseinek megvalósítására, a családbarát biztonságos városrész további építésére.

Varga Benedek, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója kiemelte, hogy a Nemzeti Múzeum kertje ikonikus szerepet tölt be a magyar történelemben és a magyar emlékezetben.

Ugyanakkor a Múzeumkert emblematikus szerepet tölt be a magyar irodalomban is, azon gyerekkultúra által, amelyet Molnár Ferenc örökített meg a Pál utcai fiúk című regényben – hangzott el.

Éppen ezért a Múzeumkertben kialakított játszótér azt a célt szolgálja, hogy a múzeumlátogatókon, a sétáló nyugdíjasokon és szerelmespárokon kívül a gyermekek is birtokba vehessék a kertet – mondta a főigazgató.

A tematikus játszótér jeleneteket villant fel a Pál utcai fiúk című regényből, illetve kialakítása kapcsolódik a magyar történelemhez és a Nemzeti Múzeum történetéhez.

Kapcsolódó Cikkek

  • Dagad a kispesti mutyibotrány

    Dagad a kispesti mutyibotrány

    Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

  • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.