EUR: 334,02 Ft
CHF: 307,31 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Belföld

Gyurcsány emberei térhetnek vissza Karácsony kabinetjébe

Demszky Gábor volt főpolgármester és a Demokratikus Koalíció elnöke, Gyurcsány Ferenc emberei térhetnek vissza a Karácsony Gergely főpolgármester vezette önkormányzatba – mondta Tóth Erik, a Nézőpont Intézet elemzője az M1-en.

– A feltételezhető tanácsadók, főtanácsadók és hivatalvezetők sorában Demszky Gábor és Gyurcsány Ferenc mellett többek között olyan nevek bukkantak fel, mint Lamperth Mónika és Gál J. Zoltán MSZP-s politikusok és Batiz András volt kormányszóvivő – fogalmazott a szakértő, majd hozzátette, hogy  Kálmán Olgát, pedig a sajtófőnöki pozícióval kapcsolatban emlegették.


Az elemző szerint ezek a nevek elbizonytalaníthatják a szavazókat, mivel az ígért paradigmaváltás helyett a jelek szerint Karácsony Gergely olyanokkal dolgozik majd együtt, akik 2002 és 2010 között voltak meghatározóak, majd eltűntek a magyar közéletből.

– Karácsony Gergely korábban többször elhatárolódott a DK-tól és az MSZP-től, de mivel ezen pártok politikai támogatottságát is élvezve választották meg főpolgármesternek, feladata lett, hogy kádári politikát építsen – mondta Tóth.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek