2019. november 14., csütörtök
Aliz

Egyéb Miskolc

Háborúskodás helyett együttműködés

A Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje mellett kampányolt Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter egy lakossági fórumon. A miniszter a rendezvény előtt újságíróknak azt mondta: a kormánypártok Alakszai Zoltán személyében a legalkalmasabb jelöltet állították Miskolcon.

– Azt látják mindenhol, hogy az ellenzék a polgármesteri, a képviselőjelölti tisztségekre „háborús hídfőállásként” tekint, ennek pedig a helyi közösségek lesznek a vesztesei. A kormánypártok részéről az együttműködési készség megvan, a másik oldalról ez hiányzik – vélekedett a miniszter.


Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Kiemelt országjárás című miskolci lakossági fórumon – fotó: MTI

– Még tizenhét nap van hátra a választásig, a Fidesz–KDNP időarányosan jól áll, a cél az, hogy a korábbi választásokhoz hasonlóan most is nagy fölénnyel nyerjenek a kormánypártok jelöltjei – tette hozzá. Alakszai Zoltánról szólva Gulyás Gergely úgy fogalmazott: a polgármesterjelöltnek világos tervei vannak a város jövőjéről, „bízom benne, hogy ő érdemli ki a város bizalmát”.


Alakszai Zoltán polgármesterjelölt – fotó: MTI

Párbeszéd a lakosokkal

Alakszai Zoltán kijelentette: nem az ellenfeleivel foglalkozik, hanem azzal, ami a miskolciakat leginkább érdekli. Ennek érdekében indította el a miskolci konzultációt, amelynek a folyamatos párbeszéd a célja, ebben pedig a miskolciak és a kormánypártok is szövetségesek.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.