2020. április 02., csütörtök
Áron

Egyéb Eger

Harmati Pétert ünnepli a sportmédia

Az M4 Sport csatorna is élőben közvetítette az Eger SE és a MOL Fehérvár FC futballmérkőzését, amely az egriek otthonában, a Szentmarjai Tibor Stadionban zajlott. Az izgalmas és nagyszerű fociélményt hozó meccsen a köztévé szakkommentátora meg is jegyezte, milyen lelkes az egriek szurkolótábora. Azt elemezte, hogy kezd beérni Harmati Péter klubvezető „áldozatos munkája”, melynek nyomán, a folyamatos nehézségek ellenére, az alapokról épített fel egy mára motivált,  jó hangulatú és gyönyörű megmozdulásokra is képes csapatot.

A mérkőzést végül a fehérváriak nyerték (Eger SE – Mol Fehérvár FC 2-4). Harmati Pétert, az egri focisták és szurkolók körében is rendkívüli népszerűségnek örvendő vezetőt megkérdeztük, mit szól a kommentátori dicsérethez, amelyet elég ritkán kap a meccs vesztes csapatának vezetője.


– Viszontagságos hetek állnak a klubunk mögött az edzőcsere és a kudarcok miatt, amik után nem túl jó előjellel érkeztünk a kupameccsre. Ráadásul az egyik legerősebb magyar kerettel rendelkező klubbal, a fehérváriakkal kerültünk szembe – mesélte Harmati Péter, akinek az első meglepetést a szokottnál jóval nagyobb létszámú és rendkívül szenvedélyes egri szurkolótábor jelentette.

– Azt gondoltam, érzik az egri focibarátok, hogy most igazán mellettünk kell állniuk. Talán ez is közrejátszott abban, hogy lendületesen játszott a csapat – a vereség ellenére. Korábban pont a védekezéssel voltak gondjaink, épp ezért kaptunk sok gólt. A Mol Fehérvár FC ellen pedig pont a védekezésben volt jó a csapat, így bizakodhatunk a jobb folytatásban – magyarázta a korábban labdarúgóként is sikeres csapatvezető, aki nem mellesleg „civilben” sikeres szállodaipari, turisztikai szakember.


Helyi edző

Harmati Péter hozzátette: az új edző, Sütő Szilárd, a DVTK akadémia éléről jött vissza, helyiként próbálhatja meg sikerre vinni a csapatot.

– Sütő Szilárd remélhetőleg több támogatót vonz majd az egyre jobban helyi kötődésű játékosokkal játszó gárdához – mondta Harmati.

 

Több figyelmet érdemel a futball

A klubvezető szerint a fehérváriak elleni mérkőzés emelkedett helyszíni hangulata bizonyította: az egri foci több figyelmet, pénzt, törődést érdemelne a várostól. Az egriek jól láthatóan rajonganak csapatukért, annak ellenére is, hogy a sikerek egyelőre inkább csak szép gólokban, és helyzetekben, nem pedig nyertes mérkőzésekben nyilvánulnak meg.

Harmati Péter úgy véli, Nyitrai Zsolt, a térség országgyűlési képviselője pontosan fogalmazott, amikor azt mondta, hogy „Egerben újra létjogosultsága lenne egy, sok helybélinek örömet okozó, jó színvonalú NB2-es csapatnak.” Harmati meggyőződése, hogy ő és csapata most pont ezen dolgozik – csak a feltételek egy része hiányzik egyelőre.

Kapcsolódó Cikkek

  • Megmozdult az ingatlanpiac

    Megmozdult az ingatlanpiac

    Még korai lenne mélyreható és végső következtetéseket levonni a járvány ingatlanpiacra gyakorolt hatásával kapcsolatban, de minimális elmozdulás már most látszik az árakban és a kínálatban.

  • Online játékok a könyvtárral

    Online játékok a könyvtárral

    Nem kell bírságtól tartania annak, akinek lejárt a kölcsönzési ideje a Csuka Zoltán Városi Könyvtárból elhozott olvasnivalóra.