EUR: 334,70 Ft
CHF: 305,69 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Külföld

Hitelességi válságot okozna az uniónak a bővítés leállítása

Hitelességi válságba is sodorja magát az Európai Unió, ha nem képes elindítani a csatlakozási tárgyalásokat Albániával és Észak-Macedóniával, hiszen erre ígéretet tettek – mondta Berzi Gergely külpolitikai szakértő péntek reggel az M1 aktuális csatornán.

Emlékeztetett, szinte minden uniós tagállam, illetve az Európai Bizottság és az Európai Parlament vezetői is támogatják a csatlakozási tárgyalások elindítását.


Hozzátette, egyedül Franciaország zárkózik el jelenleg ettől, egyebek mellett jogállamisági problémákat emlegetve. Valójában – vélte Berzi Gergely – Franciaország rövid távon azt szeretné elkerülni, hogy még több bevándorló érkezzen Albániából.

“Macron látszólag migrációpárti politikát folytat, de attól nagyon fél, hogy ha nő a bevándorlás mértéke Franciaországban, annak nagyon súlyos politikai következményei lesznek, s ennek nem ő lesz a nyertese” – fogalmazott. A francia elnök hosszabb távon arra törekszik, hogy az Európai Unió integráltabb legyen, és nem arra, hogy bővüljön – fűzte hozzá.


További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek