EUR: 332,15 Ft
CHF: 301,43 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Hubay György: Veres Pál bukott MSZP-s és DK-s politikusok foglya lett

Hubay György miskolci fideszes országgyűlési képviselő szerint szétesett Veres Pál ellenzéki polgármesterjelölt csapata.

A fideszes országgyűlési képviselő kedden a borsodi megyeszékhelyen sajtótájékoztatón azt is közölte, hogy Veres Pál pedig vállalhatatlanná vált, mert “bukott MSZP-s és DK-s politikusok foglya lett”.


Hubay György azzal kapcsolatban beszélt erről, hogy az ellenzéki Velünk a Város elnevezésű csoport miskolci 14-es egyéni választókerületben induló képviselőjelöltje, Csontos Róbert kedden visszalépett a jelöltségtől.

Megjegyezte: az LMP-s politikus világosan ki is mondta indokait. “Vállalhatatlanná lett Veres Pál, mint független jelölt, mert valójában a bukott MSZP-s és DK-s politikusok foglya lett, és vállalhatatlan lett mint polgármesterjelölt, ha olyan súlyos pénzügyi csalással vádolt személlyel találkozgat, mint a volt szocialista tanácsadó, Szőke Tibor” – idézte Csontos Róbert szavait Hubay György.


A fideszes képviselő úgy fogalmazott: “a Velünk a Város jelöltjének visszalépésével világossá vált, hogy meztelen a király; Veres Pál csapata szétesett (…), a választásnak mint bukott jelölt és mint bukott csapat vágnak neki”.

Kijelentette: Veres Pál hazudott és félre akarta vezetni a miskolciakat, amikor azt állította magáról, hogy civil és független, miközben “csapatának olyan – a városban már számtalanszor csúfosan leszerepelt – tagjai vannak, mint Simon Gábor bukott MSZP-s országgyűlési képviselő, (…) támogatóinak listavezetője pedig Gyurcsány Ferenc főideológusa, pártjának elnökségi tagja Debreczeni József”.

Hubay György egyúttal hangsúlyozta: Veres Pál csapata “hazudott akkor is, amikor közvélemény-kutatási adatokat hamisítottak” azért, hogy meggyőzzék a miskolci választókat arról, “nagyon is érdemes rájuk szavazni, olyannyira vezetnek”. Ezzel szemben a felmérést készítő Závecz Tibor (Závecz Research) kért helyreigazítást tőlük, cáfolva állításaikat, mert “pontosan az ellenkezőjét mérte annak, amit a Velünk a Város hazudott” – mondta a fideszes politikus.

Hubay György kiemelte: éppen a Fidesz-KDNP miskolci polgármester-jelöltje, Alakszai Zoltán vezet tíz százalékkal. A képviselő szerint a Velünk a Város “minden állításáról kiderült, hogy aljas hazugság”.

Arra kérte a miskolciakat, hogy vasárnap ne engedjék a hatalom közelébe “ezeket az elemeket”. “Miskolc nem lehet ellenzékben, maradjon erős kezekben a város, maradjunk nyerő oldalon, szavazzunk a Fidesz-KDNP jelöltjeire és Alakszai Zoltánra” – zárta szavait.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Dagad a kispesti mutyibotrány

    Dagad a kispesti mutyibotrány

    Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

  • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.