EUR: 334,07 Ft
CHF: 304,33 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Életmód

Irány a Vértes és a Gerecse!

Már nyolc kötettel büszkélkedhet a KidsOasis meseútikönyv-sorozata. Az Utazik a család könyveiben nyolc magyarországi tájegységről, régióról olvashatnak a gyerekek saját nyelvükön, közérthetően, viccesen, kedvesen.

A könyvnek már vannak rajongói, olyanok, akik szenvedélyesen gyűjtik a köteteket, és az összes rész ott sorakozik a könyvespolcukon. Vannak, akik kifejezetten az utazásuk előtt vásárolják meg, hogy abból készüljenek fel, és pihenésük idején már előre tudják, milyen látványosságokat, nevezetességeket keressenek fel, vagyis követik az utazó mesebeli család nyomait. Akadnak, akik csak tervezik az utazást egy-egy régióba, de érdeklik őket a gyereknyelven, mesébe ágyazva leírt tudnivalók Magyarország ismert és kevésbé ismert nevezetességeiről, és azt szeretnék, ha gyerekeik is tudnák, mennyi szépség található az országban.


Nyolcadszor kerekedett fel az a kicsit szeleburdi, de mindenképpen szerethető háromgyerekes család, amelyhez egy kotnyeles macska és egy okoskodó kutya is tartozik. Ők azok, akik minden évben útra kelnek, így együtt, hogy hazánk valamelyik szépséges részét járják be, és közben kipihenjék magukat egy családbarát szálláshelyen. Jártak a Balatonnál, a Tisza-tónál, Egerben, a Velencei-tónál, a Dunakanyarban, Esztergomban és Dél-Baranyában.

A Vértes és a Gerecse környékére már régóta vágytak, ezért úgy döntöttek, hogy most Magyarországnak ezt a természeti kincsekben gazdag részét fedezik fel. Szerették volna jobban megismerni, és megérteni, milyen volt a valaha virágzó szénbányászat a környéken, ezért ellátogattak az Oroszlányi Bányászati Múzeumba, ahol sisakot húztak a fejükre, és csilléken vonatoztak. Tatán bejárták a várat, és a királyok nevein kívül azt is megtudták, mi az a patara. Tatabányán a Gerecse Kapuja látogatóközpontból indultak el egy kis sétára, jutott idő egy koncertre az Agorában, sőt csobbantak is egy igazán családbarát fürdőben. A majki kamalduli remeteségben egy kis időre ők is némasági fogadalmat tettek, és élvezték az áhítatos csendet. Jártak Kocson, ahol megtudták, miről híres ez a település, és persze sokat kirándultak Várgesztesen, ahol egy igazi várjátékon is részt vettek.


 

Kapcsolódó Cikkek