EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,82 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Program

Ismét Jazzy Fesztivál Budapesten

Idén is várja az érdeklődőket a Jazzy Fesztivál, amelyet október 4-én és 5-én rendeznek meg Budapesten, a MOM Kulturális Központban. Az idei fesztivál a Paloznaki Jazzpiknikkel közös szervezésben valósul meg.

Október 4-én Gájer Bálint nagyzenekaros felállásban lép színpadra. Műsora a klasszikus szvingdaloktól kezdve a latinos lüktetésű szerzeményeken át egészen a popzenéig terjed. Utána a jazz, a szving és a latin ritmusok egyvelegével lép színpadra a Club Des Belugas feat. Anna Luca. Az együttes a nu jazz műfajának leghíresebb képviselője világszerte, egyedi módon kombinálja az elektro, a lounge és a nu jazz stílusokat a brazil beats, a szving és az 1950-es, 1960-as, 1970-es évek afroamerikai zenéjének elemeivel.


A Jazzy Fesztiválon az együttes kiegészül Anna Luca svéd–német származású énekesnővel, a nemzetközi jazzszcéna egyik friss felfedezettjével, aki több alkalommal lép fel a Club des Belugasszal közösen.

Október 5-én az acid jazzt a house-zal ötvöző Kraak & Smaak Live Band zenél. A holland trió néhány év alatt nagy karriert futott be: játszottak már a világ legnagyobb fesztiváljain, így például a Coachella, a Bonnaroo és a Sziget Fesztiválon. Koncertjeik során keverik az élő zenét és a DJ-szetteket.

A holland formáció előtt a Kéknyúl Hammond Band áll színpadra, amely a magyarországi színtéren egyedülálló felállásban játszik orgonás jazzfunkbluest. A Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs védjegyének számító Hammond-orgona-játékát Andy Hefler karakteres éneke egészíti ki. A műsor javát saját szerzeményeik alkotják, amelyeket néhány klasszikus feldolgozás tesz teljessé.

Kapcsolódó Cikkek