2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Karácsony Gergely 3-as metróval kapcsolatban tett nyilatkozata felháborító valótlanságokat tartalmaz

Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt szerdai nyilatkozata a 3-as metró kocsijaival kapcsolatban “felháborító valótlanságokat tartalmaz, mely nem csak tájékozatlanságról árulkodik, hanem félrevezető és megtévesztő is” – közölte a BKV Zrt. elnök-vezérigazgatója az MTI-vel.

Bolla Tibor az index.hu-n megjelent Karácsony Gergely-interjúra reagált, amelyben az ellenzéki politikus arról beszélt: Tarlós István főpolgármestersége idején zajlott a 3-as metró kocsijainak beszerzése, amely az “utóbbi évek legsúlyosabb korrupciós botránya”. Új metrókocsikra írtak ki közbeszerzést, majd maga Tarlós István ismerte el, hogy ezek nem is új metrókocsik. Az oroszok pedig közben vámmentesen behoztak 69 milliárd értékben metrókocsikat – fejtette ki Karácsony Gergely, hozzátéve: “ezért tucatnyi embernek kéne börtönbe mennie”.


A BKV elnök-vezérigazgatója közleményében azt írta: a “teljességgel alaptalan” nyilatkozattal szemben az igazság az – ahogy azt az “M3 metróvonalát kiszolgáló metrókocsik korszerűsítéssel egybekötött felújítására és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások és eszközök szállítása” című 2015-ös pályázatnak már csak a címe is tartalmazza -, hogy a tenderkiírás mindig is felújításról szólt.

A BKV a pályázatot nyilvános nemzetközi tender keretében, átlátható módon, a munkát határidőre befejezve, több száz munkavállalója szakszerű közreműködésével bonyolította le – hangsúlyozta Bolla Tibor.


Mindezek alapján a BKV munkavállalói számára “határozottan sértőek” a cikkben leírtak – fogalmazott a cég vezetője, hozzátéve: tekintettel arra, hogy az interjúban megjelent állítások “rágalmazó és becsületsértő” jellegűek, megfontolják a megfelelő jogi lépések megtételét.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A kenyérsütés az igazi szeretet

  A kenyérsütés az igazi szeretet

  Október 16-án ünneplik a kenyér világnapját. Korábban Szabadfi Szabolcsnál, azaz Szabi, a péknél jártunk, hogy elárulja a tökéletes házi kenyér titkát.

 • Dagad a kispesti mutyibotrány

  Dagad a kispesti mutyibotrány

  Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

 • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

  Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

  Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.