EUR: 331,46 Ft
CHF: 301,22 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Belföld

Karácsony Gergely szövetségese megszólalt: Paródiába illő magyarázkodás

Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő, Gajda Péter kispesti MSZP-s polgármester egyik legközelebbi barátja és munkatársa, Karácsony Gergely szövetségese a Facebookon próbálja megmagyarázni a megmagyarázhatatlant – írja az Origo. 

Ez egy “képfelvétel és egy hozzá bejátszott hangfelvétel”, ami “fércmunka”. Meg: “nem tükrözi a valóságot és a beszélgetés során a számba adnak olyan állításokat, amelyeket sohasem mondtam”. Meg persze a Fidesz. Így kezdi védekezését Karácsony szövetségese.


Ha ezeket nem tökéletesen pontosan így mondta volna, akkor az csak úgy lenne lehetséges – hogy idézzük Bohár Dániel, a Hír TV riporterének szellemes szavait a pénteki Magyarország élőben című műsorból, hiszen számítani lehetett a legnevetségesebb magyarázkodásokra -, ha betűnként valaki összevágja. Hiszen természetesen tökéletesen hallható meg látható, hogy miket mond Lackner Csaba.

Az mindenesetre megnyugtató, hogy a százmilliós lopásokkal dicsekvő, a drogpartin főleg a közpénzek eltüntetéséről elmélkedő Karácsony-jelölt a Facebookon kijelenti: a korrupció minden formáját elítéli. El lehet képzelni, hogyha nem lenne ennyire könyörtelen a korrupcióval szemben, akkor mi maradt volna a szocialisták kispesti uralkodása után Kispestből.


Aztán egy nagyon érdekes rész jön: “A felvétel kapcsán a tekintetben állok a hatóságok segítségére, ha egyáltalán bármilyen valós ügy lenne”.

Segítségére áll a hatóságoknak. Ezt nem úgy szokták hívni, hogy segítség. Természetes persze, hogy Karácsony jelöltje inkább segítségre gondol, semmint kihallgatásra, gyanúsításra, bírósági tárgyalásokra, sok-sok év börtönre.

A befejezésben pedig egy hosszú bekezdésben kifejezi abbéli reményét, hogy nem azt hiszik el az emberek, amit hallottak és láttak a Hír TV bizonyító erejű, megdöbbentően leleplező felvételein, hanem neki hisznek. Azért mert, csak.

Karácsony Gergely véleményére vagyunk persze a leginkább kíváncsiak. Az Origo kérdéseket küldtött a közismerten alkalmatlan főpolgármester-jelöltnek.

További sötét ügyek derülhetnek ki Karácsony Gergely jelöltjeiről

A Magyar Nemzet véleménycikkéből kiderül, hogy újabb, sötét ügyek derülhetnek ki az alkalmatlan Karácsony Gergely szövetségeseiről. És nemcsak kispesti szocialistákról. Bácskai Balázs Bepillantás a kulcslyukon című írásából szemezgetett az Origo.

“… egy hangfelvételen Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltje arról beszélt, hogy ha nem egy tapasztalt politikus vezeti Zuglót, akkor a szocialista párt szétlopja a kerületet. – [Horváth] Csabának legalább annyi esze van, hogy tudja, mi az, amiért börtönbe lehet menni – mondta a politikus, aki hozzátette, hogy elásnák, ha visszamenne a kerületbe.

Most ismét megtörtént. A lapunk által megszerzett hangfelvételekből kiderül, hogy mi vár azokra a kerületekre, településekre, amelyeket „hídfőállásnak” használna az ellenzék a kormány elleni harcban. A hanganyagokból az is kiderül, hogy a főváros egyik kerületét már szét is lopták a szocialisták. A milliárdos adósságba vert Kispest polgárai húsz évig fogják fizetni a helyi baloldali politikusok dőzsölését.

Az MSZP önkormányzati képviselői a felvételeken szemérmetlenül beszélnek a lopásról, valamint arról is, hogy a párt parlamenti képviselője „már nem kér”. Aki viszont kér, az a polgármester, aki összeveszik pénzéhes alkalmazottjával, mert ő csak „hármat kapott”, míg a másik „tizenkettőt” tett zsebre. Milliót. A párt európai parlamenti képviselője strómanokon keresztül juttat magának pluszpénzeket, mert kevesli a brüsszeli milliós fizetést – hallható a felvételeken.

Miközben ezekről a témákról folyik a beszélgetés, előkerülnek a fehér poros zacskók és a bankkártyák, amikkel „utcákba” rendezik az anyagot, csíkokat húznak ki egy tányéron. Hamarosan egy prostituáltat is hívnak. – Diáklány. Húszezerért egy órán keresztül csinál bármit – hallható a hanganyagokon.

És a beszélgetők reménykednek egy szebb jövőben. – A következő öt évben sok mindent meg kell csinálni, nagyon kell hajtani a biciklit, hogy utána ne kelljen sokat dolgozni – hangzik el a felvételeken.

A szereplők a korai nyugdíj álmát kergetik, ami nem kevés pénz az ő esetükben. 200-250 millió forint alig tart ki több mint egy évtizedig. Ennek a sokszorosát kell tehát megkeresni az elkövetkezendő öt évben. Most már csak az a kérdés: a választók eltűrik-e, engedik-e nekik?”

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Elfogták az autóst leszúró afgán férfit

  Elfogták az autóst leszúró afgán férfit

  Egy 33 éves afgán férfi késsel megsebesített egy gondozót hétfőn délután Ausztriában, a Wullowitz településen lévő menekültszálláson, majd agyonszúrt egy autóst, akinek járművét elvéve szökésnek eredt – közölte Felső-Ausztria rendőrsége.

 • Orbán Viktor: Magyarország legerősebb pártja a Fidesz

  Orbán Viktor: Magyarország legerősebb pártja a Fidesz

  A mai önkormányzati választáson bebizonyosodott, hogy továbbra is a Fidesz-KDNP a legerősebb pártszövetség Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap esti a kormánypárt eredményváróján.

 • Kormánypárti sikerek Budapesten

  Kormánypárti sikerek Budapesten

  A nyolcadik önkormányzati választáson a 23 fővárosi kerület közül tizennégyben ellenzéki, hétben kormánypárti  kettőben pedig a kormánypártok által támogatott független polgármesterjelölt nyert.