EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Karácsony jelöltjei egy drogpartin a lopásaikkal dicsekszenek – Videó!

Közpénzek ellopásáról, önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszél Lackner Csaba kispesti ellenzéki önkormányzati képviselő a Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott képi és hangfelvételeken.

Az mno.hu-n pénteken közzétett cikk szerint a szocialista politikus a többi között olyan állításokat fogalmaz meg, hogy “aki az önkormányzati politikában nem keres évi százmillió forintot, az hülye. És az is igaz, hogy aki jól csinálja, az igazából nem a büdzséből veszi el, hanem olyan emberekkel köt szerződést, meg olyan eladások vannak, ahonnan a külső vállalkozóktól jön vissza”.


A videofelvételen az is látható, ahogy Lackner Csaba (MSZP-DK-EGYÜTT-PM) épp egy “kólának” nevezett fehér port tartalmazó zacskót tart egy ventilátor elé, hogy kiszárítsa az anyagot, amelyet később egy tányéron kezd el kiporciózni bankkártyája segítségével.

Azt írták: a politikus “meglepő állításokat” tesz képviselőtársáról, Kránitz Krisztiánról (MSZP-DK-EGYÜTT-PM) is. Arról beszél, hogy tavaly a kerületben felvettek 1,2 milliárd forintnyi hitelt, úgy, hogy 2017-ről volt majdnem 800 millió forint tartalékuk. Ez mind a “Krinyón” (Kránitz Krisztiánon) keresztül ment, “senki nem sajnálta tőle” – mondta a felvételen Lackner Csaba, aki Kránitz Krisztián vagyonát 200-250 millió forintra taksálta.


A Magyar Nemzet az általa megszerzett dokumentumok alapján azt írta, a szocialista politikus az eltitkolt pénzből egyebek mellett egy nyaralót vásárolt Spanyolországban.

Kitértek arra, Lackner Csaba a saját vagyoni helyzetét is elemzi a felvételeken. “Ahhoz, hogy például én azt a pénzt, amit megkeresek most havonta, ahhoz nekem legalább 8-9 vagy kb. 10 40-50 négyzetméteres újépítésű ingatlanomnak kellene lenni, hogy a kiadásokból azt a havi bevételt tudjam fedezni. Azért mondjuk 8-9-10 lakás azért az nem kevés, akárhogy is nézzük, akár 300-400 millió forintra is rúghat, nem? Ahhoz, hogy te mondjuk egy másfél millió forintot mindenfajta munka nélkül beszedjél” – idézték a politikus szavait.

A hangfelvételeken szó esik Gajda Péter (MSZP) polgármester vagyonosodásáról is, Lackner Csaba azt állítja, ő “szintén jól keresett a külső vállalkozóktól visszacsorgatott pénzekből”.

A felvételen elhangzik: Lackner Csaba a mostani választáson a XIX. kerület 7. számú választókerületében indul. Támogatói között van az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Momentum is. Lackner Csaba jelenleg a kerület várospolitikai és városüzemeltetési bizottságának elnöke, s ő vezeti a Közpark Nonprofit Kft. felügyelőbizottságát is – tették hozzá.

A Hír TV tudósítása szerint Lackner Csaba és Kránitz Krisztián is a kerületvezető “bizalmasa”, együtt járnak síelni és heti rendszerességgel focizni. A kispesti szocialisták is közös baloldali jelöltként indulnak a közelgő önkormányzati választáson. Gajda Péter XIX. kerületi polgármester a Karácsony Gergely vezette ellenzéki tömörülés jelöltje – mondták.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.