EUR: 331,46 Ft
CHF: 301,22 Ft
2019. október 15., kedd
Teréz

Belföld

Karácsony már felismeri a százmilliós lopásokról fecsegő emberét

Karácsony Gergely szokás szerint összevissza beszél a kispesti korrupciós botránnyal kapcsolatban – írja a Ripost. Az érezhetően ideges ellenzéki főpolgármester-jelölt ellentmondott saját jelöltjének, Gajda Péternek, Kispest szocialista polgármesterének (valamint saját magának) hétfői tájékoztatóján.

Mint ismert: Karácsony Gergely kispesti jelöltjeinek a botránya pénteken robbant ki. A Magyar Nemzet és a Hír TV birtokába jutott hangfelvételeken közpénzek ellopásáról, az önkormányzati pénzek visszaosztásáról beszélt Lackner Csaba kispesti MSZP-s önkormányzati képviselő. A felvételeken a kispesti polgármester bizalmi embere és Lackner baráti köre fedi fel legbensőbb „üzleti„ titkait, miközben „kólának” nevezett fehér port rendeznek „utcákba„ egy bankkártya segítségével. Lackner arról is beszél a felvételen, hogy valódi bevétele sokszorosa a bevallott jövedelmének, később pedig arról panaszkodik, hogy képviselőtársának, a kispesti vagyonkezelő szocialista igazgatójának, ismertebb nevén ”Mr. 40 Százaléknak„ 12 millió forint kenőpénzt kellett egy mutyi során fizetni, míg a polgármesternek csak hármat.


Gajda Péter kispesti polgármester azzal az esetlen magyarázkodással állt elő, hogy ő nem ismeri fel a felvételeken barátját és képviselőtársát, Lackner Csabát. Ehhez csatlakozott Karácsony is, aki a következőket mondta:

– Én ezt a fiatalembert nem ismerem, Gajda Pétert viszont jól ismerem, és ő azt mondta, hogy nem ismerte fel Lackner Csabát a felvételen.


Karácsony és Gajda Péter, Kispest szocialista polgármestere (balról a harmadik)

Karácsony hétfői sajtótájékoztatóján a HírTv munkatársa bemutatott két különböző képet Lackner Csabáról. Az egyik Lackner hivatalos fotója az önkormányzat honlapjáról, a másik pedig egy kivágott fotó a Hír TV által bemutatott felvételről. Karácsony a képeket megnézve most azt mondta:

– a két képen nagyon nagy a hasonlóság.

Karácsony ezzel ellentmond korábbi saját állításának és szembemegy a teljes baloldal képtelen védekezésével, melynek lényege, hogy ”nem ismerik fel„ saját párttársukat. Lackner Csaba egyébként nem tagadta, hogy ő van a felvételeken – írja a lap.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Elfogták az autóst leszúró afgán férfit

  Elfogták az autóst leszúró afgán férfit

  Egy 33 éves afgán férfi késsel megsebesített egy gondozót hétfőn délután Ausztriában, a Wullowitz településen lévő menekültszálláson, majd agyonszúrt egy autóst, akinek járművét elvéve szökésnek eredt – közölte Felső-Ausztria rendőrsége.

 • Orbán Viktor: Magyarország legerősebb pártja a Fidesz

  Orbán Viktor: Magyarország legerősebb pártja a Fidesz

  A mai önkormányzati választáson bebizonyosodott, hogy továbbra is a Fidesz-KDNP a legerősebb pártszövetség Magyarországon – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke vasárnap esti a kormánypárt eredményváróján.

 • Kormánypárti sikerek Budapesten

  Kormánypárti sikerek Budapesten

  A nyolcadik önkormányzati választáson a 23 fővárosi kerület közül tizennégyben ellenzéki, hétben kormánypárti  kettőben pedig a kormánypártok által támogatott független polgármesterjelölt nyert.