2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Karácsony mindenre alkalmatlan

Egy összevissza hazudozó, mindenre alkalmatlan pancser akarná leváltani Tarlós István főpolgármestert? Karácsony Gergely csődbe vitte zuglót, mindenhol megbukott, teljesen alkalmatlan, még Gyurcsány is lenézi. Védjük meg a csodálatos fővárosunkat, ne hagyjuk, hogy Budapestet is tönkretegye!

Parkolási mutyi

Karácsony alkalmatlansága napi egymilliós kárt okoz a parkolómutyi miatt Zuglónak, a parkolási rendszer összesen 739 milliós veszteséget termelt az önkormányzatnak. Mindeközben június 13-a óta, azaz lassan négy hónapja már ingyenesnek kellene lennie a parkolásnak a kerületben élők számára. Az ingyenességet Karácsony is megszavazta, azonban nem tud ennek érvényt szerezni. A helyettese, Horváth Zsolt eközben egymilliót lobogtat a Facebookon – éppen ekkora kárt okoz naponta Zuglónak a parkolómutyi.

Hazudozik az őszödi beszédéről

Nemrég került nyilvánosságra a Karácsony Gergely őszödi beszédeként elhíresült hangfelvétel, amelyen a zuglói polgármester arról beszél, hogy megválasztásuk esetén szocialista politikusok szétlopnák Zuglót. Azt is bevallja, hogy megfenyegette őt Tóth Csaba MSZP-s országgyűlési képviselő, és ha Karácsony visszamenne Zuglóba, akkor „elásnák”. A fenyegetések tényét Várnai László korábbi LMP-s zuglói képviselő is megerősítette. Karácsony később letagadta a fenyegetést, a minap már azt hazudta az Indexnek, hogy csak viccelt. Karácsony magáról a beszédről is hazudozik, hol magánbeszélgetésnek nevezi, hol azt állítja, a pártja elnökségi ülésén hangzott el, máskor pedig nem emlékszik semmire.

 

Korrupció és kokain Kispesten

/Fotó: Hirtv

Vannak olyan emberek, akik a kerületi politikában is azt mondják, hogy ha te évente nem keresed meg a százmillió forintot, akkor hülye vagy – ez a politikai hitvallása Karácsony jelöltjének, Lackner Csaba MSZP-s önkormányzati képviselőnek egy nemrég nyilvánosságra hozott felvétel szerint. Lackner a felvételen gyanús, drognak látszó fehér port (feltehetően kokaint) porciózgat, miközben a saját, Gajda Péter MSZP-s polgármester és Kránitz Krisztián, a kispesti vagyonkezelő igazgatója mutyijairól mesél. Lackner „kólázgatás” (kokainozás) közben meséli el azt is, hogy az egyik mutyi után Gajda Péter polgármesternek három, míg Kránitznak 12 milliót kellett visszaadnia. Az egyik mutyi miatt már a rendőrség is nyomoz, miután alaposan túlárazták az egyik kispesti tér felújítását. Egy másik felvétel szerint a kispesti MSZP-s képviselők az ellenzéki összefogást egyfajta pénzszerzési lehetőségnek, üzletnek fogták fel. – Figyelj, a Gajda rengeteget küzdött velünk, hogy mi csináljuk meg a kerületi DK-t. Sokkal több pénzt lehetne keresni, hogyha miénk lenne a kerületi DK – mesélte Lackner Csaba.

Menekül és bujkál

Karácsony Gergely már csak szánalmas meneküléssel és bujkálással tud reagálni az őt érő vádakra és az igazságra. A válaszadás elől hátsó bejáratokon sunnyog ki, folyosókon fut el az ellenzéki főpolgármester-jelölt, egyszer még a férfivécébe is bebújt az őt kérdező újságírók elől.

Soros emberével találkozott Karácsony 

forrás: Facebook/Karácsony Gergely

– A csetlő-botló baloldal nem képes és nem alkalmas arra, hogy ellenálljon a bevándorlást fokozó terveknek – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a Kossuth rádióban. Dömötör kiemelte, hogy Karácsony Gergely főpolgármester-jelölt nemrégiben találkozott Frans Timmermansszal, az Európai Bizottság első alelnökével. Az eset kapcsán Deutsch Tamás azt mondta, hogy Timmermans bevándorláspárti polgármesterekkel akarja végrehajtatni a migránsok betelepítését.

 

Zugló csődbe ment


– Zugló gazdálkodása is Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt alkalmatlanságát bizonyítja – hangsúlyozta Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője. Az is köztudott, hogy Zugló egy kétmilliárdos hitelkeretből „tengődik” egyik napról a másikra, és volt olyan pillanat, amikor a zuglói önkormányzat számláján mindössze 50 millió forint volt. Zugló az elmúlt években 2,5 milliárdos külső forrást hagyott elveszni, vagy mert elügyetlenkedték a pályázatokat, vagy megkapták ugyan a forrást, de azt végül vissza kellett fizetni.

A zuglói önkormányzat pénzügyi bizottságának a Ripost által megszerzett jegyzőkönyveiből kiderül, hogy a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltatónak helyiségbérleti díjak címén 800 millió forintos kintlévősége van, ehhez hozzájön még a lakás- és közüzemi tartozásokból fennmaradt 900 millió forint. A közterület-használati díjakból elmaradt 180 millió forint, amivel együtt mintegy kétmilliárd forintnyi követelésről van szó. Ennek behajtására viszont gyakorlatilag esély sincs, ugyanis az érintett cégek nagy része már vagy megszűnt, vagy éppen felszámolás alatt áll.


Gyurcsány: Nem hiszünk Karácsony győzelmében!

MTI Fotó: Marjai János

Karácsony Gergely alkalmatlansága Gyurcsány Ferencnek is feltűnt. – Gergő mögül elment a támogatás az utóbbi hónapokban. Ez nem jó, nem hiszünk abban, hogy győzni fog – fogalmazott az ATV-ben Gyurcsány, akinek szavairól a Fidelitas telefonos tájékoztatókampányt indított a napokban.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  Indul a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.