2020. augusztus 06., csütörtök
Berta, Bettina

Belföld

Karácsony össze-vissza ígérget, de semmi nem lesz belőle

Karácsony Gergely, Zugló alkalmatlan polgármestere rengeteg dolgot ígért az ingyen parkolástól kezdve a bérlakásokig, azonban ezekből sosem lett semmi. A Ripost összegyűjtötte az ellenzéki politikus be nem tartott ígéreteinek sokaságát.

Az alkalmatlan polgármester 2018 novemberében ígért egész biztosan százórányi ingyenes parkolást a XIV. kerületi autótulajdonosoknak, majd 2019 májusában azt, hogy a zuglóiak számára ingyenes lesz a parkolás idén júniustól. Persze, ebből sem lett semmi, magyarán Karácsony felelőtlenül hazudott – számol be a portál.


100 új önkormányzati bérlakás építését ígérte meg Karácsony, ebből egy sem épült meg. Karácsony Gergely az általa sokat hangoztatott, állítólagos lakhatási válság megoldását is célul tűzte ki a XIV. kerületben, hangsúlyt helyezve a bérlakásprogramra, felújításokra és építésekre. Az önkormányzat 626/2016. számú határozatában, a polgármester előterjesztésére 2017-re konkrétan ötven önkormányzati lakás felújítását irányozta elő, valamint száz új lakás építését. A 2018-as adatokból az látszik, hogy az épített lakások száma 0, azaz nulla. Ha pedig az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltjének ötéves teljesítményét nézzük, látjuk, hogy az eredmény hasonló az említett 2017-es adathoz. Vagyis nulla. Nemhogy nem épült egyetlen egy sem sem a száz önkormányzati lakásból, még megvalósíthatósági tervek sem készültek. Karácsony tehát ebben is hazudott, és egyáltalán nem teljesítette a 2014-es kampányban tett ígéreteit – írja a Ripost.

2,5 milliárdot vesztettek el a zuglóiak Karácsony alkalmatlansága miatt. A Fidesz-KDNP zuglói polgármesterjelöltjének, Rozgonyi Zoltánnak a szeptember 28-i elmondása alapján, a kerület az elmúlt években Karácsony Gergely polgármestersége alatt 2,5 milliárdos külső forrást hagyott elveszni, mert nem megfelelően készítette elő a pályázatokat, valamint szabálytalan felhasználás miatt vissza kellett fizetni a kapott pénzeket, illetve „egyszerűen„ csak elügyetlenkedte az egész projektet – tudatja a portál.


A fideszes politikus példaként említette, hogy Zugló még 2016-ban nyert 100 millió forintot a Mogyoródi sporttelepre, azonban ez szerinte sehol sem tart, Karácsony Gergely pedig el sem ment a határidő-hosszabbításról szóló közgyűlésre. Rozgonyi Zoltán elmondta, hogy elmaradt a patakpart fejlesztése is, amire szintén 100 milliót adott a főváros. A Tér-Köz pályázaton újabb 100 milliót kapott a kerület a Vezér út Egressy és Mogyoródi út közötti szakaszának zöldítésére, azonban ez sem tart sehol – tette hozzá, majd megjegyezte, ebben a projektben ráadásul még plusz 300 milliós kormányzati támogatásra is jogosult lett volna Zugló, de egyszerűen elfelejtettek pályázni – közli a Ripost.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek