EUR: 332,15 Ft
CHF: 301,47 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Karácsony össze-vissza ígérget, de semmi nem lesz belőle

Karácsony Gergely, Zugló alkalmatlan polgármestere rengeteg dolgot ígért az ingyen parkolástól kezdve a bérlakásokig, azonban ezekből sosem lett semmi. A Ripost összegyűjtötte az ellenzéki politikus be nem tartott ígéreteinek sokaságát.

Az alkalmatlan polgármester 2018 novemberében ígért egész biztosan százórányi ingyenes parkolást a XIV. kerületi autótulajdonosoknak, majd 2019 májusában azt, hogy a zuglóiak számára ingyenes lesz a parkolás idén júniustól. Persze, ebből sem lett semmi, magyarán Karácsony felelőtlenül hazudott – számol be a portál.


100 új önkormányzati bérlakás építését ígérte meg Karácsony, ebből egy sem épült meg. Karácsony Gergely az általa sokat hangoztatott, állítólagos lakhatási válság megoldását is célul tűzte ki a XIV. kerületben, hangsúlyt helyezve a bérlakásprogramra, felújításokra és építésekre. Az önkormányzat 626/2016. számú határozatában, a polgármester előterjesztésére 2017-re konkrétan ötven önkormányzati lakás felújítását irányozta elő, valamint száz új lakás építését. A 2018-as adatokból az látszik, hogy az épített lakások száma 0, azaz nulla. Ha pedig az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltjének ötéves teljesítményét nézzük, látjuk, hogy az eredmény hasonló az említett 2017-es adathoz. Vagyis nulla. Nemhogy nem épült egyetlen egy sem sem a száz önkormányzati lakásból, még megvalósíthatósági tervek sem készültek. Karácsony tehát ebben is hazudott, és egyáltalán nem teljesítette a 2014-es kampányban tett ígéreteit – írja a Ripost.

2,5 milliárdot vesztettek el a zuglóiak Karácsony alkalmatlansága miatt. A Fidesz-KDNP zuglói polgármesterjelöltjének, Rozgonyi Zoltánnak a szeptember 28-i elmondása alapján, a kerület az elmúlt években Karácsony Gergely polgármestersége alatt 2,5 milliárdos külső forrást hagyott elveszni, mert nem megfelelően készítette elő a pályázatokat, valamint szabálytalan felhasználás miatt vissza kellett fizetni a kapott pénzeket, illetve „egyszerűen„ csak elügyetlenkedte az egész projektet – tudatja a portál.


A fideszes politikus példaként említette, hogy Zugló még 2016-ban nyert 100 millió forintot a Mogyoródi sporttelepre, azonban ez szerinte sehol sem tart, Karácsony Gergely pedig el sem ment a határidő-hosszabbításról szóló közgyűlésre. Rozgonyi Zoltán elmondta, hogy elmaradt a patakpart fejlesztése is, amire szintén 100 milliót adott a főváros. A Tér-Köz pályázaton újabb 100 milliót kapott a kerület a Vezér út Egressy és Mogyoródi út közötti szakaszának zöldítésére, azonban ez sem tart sehol – tette hozzá, majd megjegyezte, ebben a projektben ráadásul még plusz 300 milliós kormányzati támogatásra is jogosult lett volna Zugló, de egyszerűen elfelejtettek pályázni – közli a Ripost.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Dagad a kispesti mutyibotrány

    Dagad a kispesti mutyibotrány

    Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

  • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.