EUR: 336,35 Ft
CHF: 314,21 Ft
2020. január 27., hétfő
Angelika

Egyéb II.kerület XI.kerület XII.kerület

Karitatív program is volt a Nordic Walking Napon

A Szépjuhászné gyermekvasút-állomáson az Ökumenikus Segélyszervezet karitatív partnerként volt jelen a Budapest Európa Sportfővárosa programsorozat keretében rendezett nordic walkingon, ahol az interaktív közösségi programok mellett adományozási lehetőséggel is várták az érdeklődőket.

A segélyszervezet sátrában változatos programok közül választhattak kisebbek és nagyobbak egyaránt. Volt óriásdominó, kapura rúgás, esélyegyenlőtlenségi csocsó és óriás-memóriajáték, a feladatok sikerese teljesítése után pedig különböző nyeremények közül választhattak a játékos kedvű látogatók. A jótékonysági sátorban kialakított babasarok kényelmes szivacsbútorain a kisgyermekkel érkező sportolók számára nyújtott pihenési lehetőséget az Ökumenikus Segélyszervezet. Őket, a kárpátaljai segélyprogramban adományozókat, valamint a segélyszervezet munkája iránt érdeklődőket forró teával és nagy szeretettel várták a segélyszervezet önkéntesei a távjuk teljesítése előtt vagy után.


Két évtizede a kárpátaljai családokért

Az Ökumenikus Segélyszervezet több mint két évtizede segíti a legszegényebbeket Kárpátalján élelmiszerrel, tűzifával, gyermekeket és időseket támogató programokkal. Minden kis segítség számít, hiszen csupán 30 hívás a 1353-ra már egy 7500 forint értékű élelmiszercsomagot jelent, ami egy átlagos család 1-1,5 hónapra elegendő alapvetőélelmiszer-szükségletét biztosítja. 70 hívásból egy nagyobb család számára válhat több hónapra elegendő tüzelőadomány, s mindössze 10 hívás kell ahhoz, hogy egy rászoruló gyermek csoportos fejlesztőfoglalkozáson vehessen részt.

A kárpátaljai rászorulókat támogató adománygyűjtő kampány során eddig több mint ötmillió forint felajánlás érkezett.

.


 

 

 

Október 31-ig várják az adományokat

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet kárpátaljai akcióját október 31-ig a 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal lehet támogatni. Nagyobb adományokkal a www.segelyszervezet.hu oldalon vagy az OTP Banknál vezetett 11705008-20464565-ös adományszámlára való utalással (a közlemény rovatban „Kárpátalja” megjelöléssel) segíthetünk.

Kapcsolódó Cikkek

 • Erre készüljön a hétvégén!

  Erre készüljön a hétvégén!

  Pénteken a reggeli pára- és ködfoltok feloszlását követően szinte mindenhol számíthatunk hosszabb-rövidebb napos időszakokra, de az Északi-középhegység térségében tartósabban párás maradhat az idő.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.