2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Kerülő úton előzne a polgármester-jelölt

Nem kis feladatra vállalkozik Simon Tamás, a FIDESZ-KDNP veresegyházi polgármester jelöltje. Mondhatni egy őskövületet kellene elmozdítania a helyéről.

Pásztor Béla, a ma regnáló polgármester országos rekordot, ha nem világrekordot mondhat magáénak. A most 82 éves polgármester nem kevesebb, mint 54 éve vezeti a települést. Először 28 évesen választották tanácselnökké Veresegyházán. Azóta is hivatalban van, függetlenül attól, hogy időközben rendszerváltás is lezajlott kis hazánkban. Szóval, többször volt tanácselnök és polgármester – a cím, a titulus változott, az nem, hogy változatlanul ő a település első embere.


 

Hosszú idők után most akadt első igazi kihívójára. Simon Tamás üzletemberként már többször bizonyított, most polgármesterként akarja megmérettetni magát. Pénteken délután kiállt a veresegyházi főút mellé, hogy megmutassa a sajtó munkatársainak: áll a város. Óriási a dugó, az autók még csak nem is araszolnak. És mindez az áldatlan állapot Simon Tamás szerint a több mint fél évszázada hivatalban lévő Pásztor Béla bűne.

Öt évvel ezelőtt a sorozatos dugókat tapasztalva a közlekedési kormányzat felajánlotta, hogy elkerülő utat épít Veresegyházának, ami Gödöt és Gödöllőt köti össze. Pásztor Béla nemet mondott rá. Neki egy másik elkerülő út kellett volna. Ami Erdőkertes mellett vezetne, a Gödöllői dombságot átszelve. Csakhogy ez kétszer olyan hosszú lenne, hegyen-völgyön át, az ára pedig legalább háromszor annyi, már csak a terepviszonyok miatt is. A közlekedési kormányzat ezt visszautasította. Nincs megegyezés. De miért is erőltette Pásztor Béla ezt a másik utat? A válasz egyszerű. Pásztor Bála Erdőkertesen lakik. És ha ez nem lenne elég, a fia, Pásztor László ugyanennek a településnek a polgármestere.


„Tárgyaltam Palkovics Lászlóval, az Innovációs és Technológiai Minisztériumot vezető miniszterrel.” – mondta lapunknak Simon Tamás polgármester jelölt. –„A Göd és Gödöllő közötti elkerülő utat változatlanul támogatja a kormány. Pásztor Béla követelésének azonban soha nem fognak engedni. Azaz amíg ő marad a polgármester, Veresegyháza nem fog megszabadulni az idegőrlő dugóktól.”

 További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

  • Dagad a kispesti mutyibotrány

    Dagad a kispesti mutyibotrány

    Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

  • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

    Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.