2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Egyéb Győr

Kisbuszt kaptak a mozgáskorlátozottak

Új, 8+1 személyes személyszállító kisbuszhoz jutott a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete a tagjaik és a Magyar Nemzeti Bank támogatásának köszönhetően.

Boldogan vették birtokukba az új kisbuszt az egyesület tagjai
Fotó: Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete

Céljuk, hogy sorsközösségük tagjai számára elsősorban a lakáson kívüli közszolgáltatások eléréséhez nyújtsanak segítséget: az orvoshoz, a rehabilitációs intézménybe való eljutásuk biztosítását, valamint szállításukat a közösségi, kulturális és sportprogramokra. Mivel a tömegközlekedés egészségi állapotuk miatt nem megoldható, és 33 településen szétszórva élnek, ezért a szállítás az, amit a legjobban igényelnek. Ahhoz, hogy a támogatással beszerzett kisbusz a Támogató Szolgálat rendelkezésére álljon, szükség van a teljes akadálymentesítésre, melynek költsége több mint kétmillió forint. Több helyre fordultak segítségért, reményeik szerint év végére sikerül a kisbuszt akadálymentessé alakítani.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.