EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,82 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Belföld

Külföldi luxusházakat vettek Karácsony jelöltjei

Újabb megdöbbentő részletek kerültek napvilágra Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt kispesti embereinek mutyijairól. A drogozástól és mutyizástól hemzsegő felvételen ezúttal a kispesti mutyi-válogatott külföldi luxusingatlan-vásárlásairól esett szó. 

A botrány azután robbant ki, hogy Lackner Csaba, kispesti MSZP-s képviselő egy nemrég kiszivárgott videón drognak tűnő fehért port porciózgatva mesélt a kerület mutyijairól. Ezek egyik fő alakja Somogyi László vállalkozó, Somogyi Lászlóné, MSZP-s képviselő volt férje, akinek cégei rendszeresen nyertek a kispesti közbeszerzési tendereken.


A legutóbb napvilágra került felvételen Lackner elmondja, hogy 2014-ben Somogyi rávette, hogy ingatlanügyben utazzon vele Amerikába. Lackner elbeszélése alapján el is ment vele, így derült ki, hogy a fényűző élet egyik kelléke, a külföldi ingatlan Miami-ban van. Itt vásárolt magának luxusingatlant a vállalkozó.

A Magyar Nemzet által megszerzett dokumentumok alapján a „pénzéhes” Kránitz Krisztián közelebb, Spanyolországban vett luxusházat, a kispesti vagyonkezelő igazgatója 2018. július 13-án írta alá a Földközi-tenger partján álló 75 négyzetméteres ingatlan adásvételi szerződését. Ehhez képest Kránitznak, a 2018-as vagyonnyilatkozata szerint 67 millió forintos tartozása van, míg társai, vagyonát 200-250 millió forintra saccolják.


Hogyan kell sikkasztani?

A beszélgetésben elhangzik Lackner Csaba, MSZP-s képviselő szájából, hogy Kránitz a fizetéséhez nem nyúlt. De akkor miből él? Erre a felvételen elhangzottak szerint az a megoldás, hogy amint megérkezik a számlára a fizetés, azonnal le kell venni, mert a készpénz mozgását sokkal nehezebb nyomon követni. Az egyik beszélő szerint számlákat utána lehet gyártani, ezt pedig Lackner helyesli, mondván: ő is pontosan így csinálja.

Gajdának Lackner szerzi az ingatlant 

„Hát, ingatlanokat vásárolt. Most is szereztem neki ingatlant” – válaszolta Lackner, a Gajda Péter polgármester befektetéseit firtató kérdésre. „Kemény lesz a következő öt év, b…z­meg. Hajtani kell a biciklin rendesen, hogy ne kelljen utána sokat dolgozni” – sopánkodik Lackner, bevallva, hogy jó sokat kell még lopni, hogy néhány év múlva kényelmesen hátradőlhessenek.

Feljelentés és nyomozás

A Magyar Nemzetet nemrég egy vállalkozó kereste meg, aki a rendőrségen ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, amelyben megnevezi a „kólázgató” Lacknert és Somogyit is. K. G. arról számolt be a hatóságoknak, hogy az Almavirág tér 2015 végi felújítása 19 millió forintjukba került a kispesti adófizetőknek, ám a valós munkák csak kevesebb mint 14 millió forintba kerültek. A férfi alvállalkozóként vett részt a projektben, az elvégzett munkákról Lackner Csabával, Somogyi Lászlóval és Somogyi Lászlónéval egyeztetett. A BRFK megerősítette a feljelentést, és a nyomozásról is beszámolt. A feljelentő szerint a kispesti tendereken rendszeres volt a fentiekhez hasonló túlárazás.

Aki nem korrupt, az hülye

/Fotó: Hirtv

„Aki nem tud a kerületi politikában százmilliót keresni évente, az hülye” – mondja Lackner Csaba, kispesti MSZP-s képviselő a Hír TV birtokába jutott felvételen, miközben gyanús, drognak látszó fehér port (feltehetően kokaint) porciózgat. A felvétel szerint Kránitz Krisztián pénzéhes, ezért is hívják Kispesten „Mister Negyven Százaléknak”, ugyanis egy beruházásból ennyi pénzt kellett neki visszaadni. A felvételen olyan is elhangzott, hogy Kránitz beköpéssel fenyegetőző barátnőjét korábban el kellett volna ásni Ausztriában.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • A kenyérsütés az igazi szeretet

  A kenyérsütés az igazi szeretet

  Október 16-án ünneplik a kenyér világnapját. Korábban Szabadfi Szabolcsnál, azaz Szabi, a péknél jártunk, hogy elárulja a tökéletes házi kenyér titkát.

 • Dagad a kispesti mutyibotrány

  Dagad a kispesti mutyibotrány

  Ismeretlen tettes ellen gazdasági vesztegetés bűntette miatt nyomozást indított a Budapesti Rendőr-főkapitányság a Hír TV-hez jutott hangfelvételek alaján, amelyeken Lackner Csaba kispeti szocialista képviselő arról beszél, hogy aki az önkormányzati politikában nem keres meg évente 100 millió forintot, az szerinte hülye, közben pedig egy fehér poros zacskót tart a kezében.

 • Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

  Borkai Zsolt kilépett a Fideszből

  Kilép a Fideszből Borkai Zsolt, Győr vasárnap újraválasztott polgármestere. A kínos botrányba keveredett politikus sajtótájékoztatóján azt is bejelentette, hogy függetlenként irányítja a következő öt évben a megyeszékhelyet.