EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,82 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Győr

Madárijesztők kelnek versenyre

Az országban egyedülálló eseményt rendeznek az október 4–5-i Pannonhalmi Bornapokkal egybekötve. Az I. Madárijesztő Fesztivál, amelyen ötletes alkotások versenyeznek, a város és a Ne bántsd az erdőt egyesület szervezésében valósul meg, hagyományteremtő céllal.

Pannonhalma egy történelmi borvidék, amelyen régen is fontos szerepe volt a madárijesztőknek
Fotó: Marcali Gábor

Pannonhalma egy történelmi borvidék, amelyen régen is fontos szerepe volt a madárijesztőknek.

Néha egészen ijesztő alkotások készültek
Fotó: Marcali Gábor

A madárijesztő-készítő versenyen elkészült madárijesztők eltérnek a megszokottól, a megálmodók nem maradtak a seprűnyélre kötözött otthonkánál, sem a fából összeeszkábált bábnál, nem mindennapi képzőművészeti alkotások születtek. Ezek közül választják majd ki a legjobbat a Pannonhalmi Bornapokon, október 5-én 17.30-kor a Főtéren.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.