EUR: 346,17 Ft
CHF: 321,85 Ft
2020. augusztus 14., péntek
Marcell

Sport

Majdnem csodát tettek Szoboszlaiék

A címvédő Liverpool 3-0-ra vezetett a Salzburg ellen, azonban az osztrákok egyenlítettek a Bajnokok Ligája-csoportkör második fordulójában. Végül Szalah góljával 4-3-ra nyertek a hazaiak. Szoboszlai Dominik szerint büszke lehet magára a csapat.

A 18 éves magyar válogatott középpályás az összecsapás után az európai szövetség honlapjának azt mondta: a második félidőben jobbak voltak az angoloknál.


– Szép gólokat szereztünk, és megmutattuk, hogy megérdemelten vagyunk a sorozatban. Büszkék vagyunk, de jobban is alakulhattak volna a dolgok, és akkor ponttal távozhattunk volna – fogalmazott Szoboszlai, aki az első fordulóban góllal mutatkozott be a BL-ben.

Credit line: Nick Potts / Press Association / Profimedia

 

Szoboszlai 71 percet töltött a pályán, és az M4 Sportnak elmondta, hogy nagyszerű élmény volt az Anfield Roadon játszani.


– Csak a nézőknek volt szórakoztató, mert ennyit még életemben nem futottam. Persze nagy élmény volt itt játszani ötvenezer ember előtt. Igaz, nem velünk voltak, de ez nem nagyon érdekelt senkit. Olyan energiát adott, hogy semmi sem számított. Ami a minket elkísérő szurkolókat illeti, elégedettek voltak, szerintem nekik is egy másik szint volt ez az osztrák Bundesliga után. Megköszöntük nekik, hogy ilyen sokan eljöttek, és most már a következő meccsre koncentrálunk – mondta a középpályás.

Gulácsiék kikaptak

A másik magyar érdekeltségű összecsapáson a kapus Gulácsi Pétert és a védő Willi Orbant foglalkoztató Leipzig két hatalmas védelmi hiba után kapott ki 2-0-ra a vendég Lyontól. – Volt két ezerszázalékos gólhelyzetünk, ha azokat belőjük, nagyobb nyomás lett volna az ellenfelünkön – fogalmazott a vereséget követően a lipcseieket irányító Julian Nagelsmann.

Credit line: Stéphane GUIOCHON / MAXPPP / Profimedia

További eredmények: Genk–Napoli 0-0, Slavia Praha–Dortmund 0-2, Barcelona–Inter 2-1, Lille–Chelsea 1-2, Liverpool–Salzburg 4-3, RB Leipzig–Lyon 0-2, Valencia–Ajax 0-3, Zenit–Benfica 3-1

Kapcsolódó Cikkek