EUR: 336,85 Ft
CHF: 313,56 Ft
2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb XI.kerület XII.kerület

Másfél évszázados az ötgenerációs cukrászdinasztia

Mesés vendéglátással készült az Auguszt család a cukrászdinasztia 150 éves fennállásának megünneplésére, amely egybeesett Auguszt Olga 70. születésnapjával.

Az Auguszt Pavilon százéves gesztenyefái alatt a vendégek a tradicionális Auguszt-specialitások mellett már a hatodik generáció által megálmodott és gondosan elkészített szarvasgombás-libamájas mini moussetortát is megkóstolhatták, miközben múlt és jelen találkozásával egy kicsit megállt az idő.


Borbás Marcsi köszöntőjében úgy fogalmazott, anno a budai Gerbeaud-ként emlegették ezt a családi cukrászatot, ma már a Gerbeaud is büszke lehetne a pesti Auguszt névre.

Auguszt Elemér cukrászmester és Resetka Olga három gyermeke közül kettő folytatta a szakmát. Olgának három cukrász lánya van: Augusztával működteti az Auguszt Pavilont, Franciska ügyvédként intézi a cég ügyeit, Flóra pedig a Kossuth Lajos utcai üzletüket vezeti.


Auguszt Olga Auguszta lánya férjének is megköszönte, hogy oroszlánrészt vállal a Pavilon működtetésében, és másik két veje hasonlóan kiveszi részét a teendőkből. Nem véletlen, hogy már az unokák is „megfertőződtek” a minőségi desszertkészítés szeretetével, a közös munka, a családi vállalkozás örökségének továbbvitelével.

– Apám mindig azt mondta, ha egy receptet kértek tőle: Azt odaadhatom, de a kezemet nem. Mi a testvéremmel, Józseffel beleszülettünk a szakmába, a szüleinktől tanultuk el annak minden szépségét, nehézségét. Ezt igyekeztünk továbbadni, hála Istennek, sikerült.

– Mindig lehet jobb, és csak a legjobb a jó, ezt tanultam édesapámtól, aki mindig elsőként érkezett az üzletbe, és a dolgozóknak példát mutatva látott hajnalban munkához – mondta Auguszt József, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy a családban mindig meghatározó szerepe volt a feleségeknek, akik mozgatórugói voltak a cukrászatnak is.

– Tudom, mennyit tett nagyanyám, édesanyám azért, hogy az Auguszt a mai napig létezik. Most én is a feleségemmel, Ibolyával együtt viszem a Fény utcai üzletünket, és reméljük, hogy három gyermekünk közül legalább egy folytatja a munkát.

 

Már az ötödik generáció édesíti életünket

Auguszt Elek 1870-ben nyitotta meg első kis boltját a Tabánban. A Krisztina térről indult családi vállalkozás immár ötödik generációja ma a fővárosban, három üzletben, közülük kettő Budán: a Sasadi úton és a Fény utcában, az Auguszt Belváros pedig a Kossuth Lajos utcában várja a megbízhatóan jó és finom ínyencségekre vágyókat.

Auguszt Olga

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.