EUR: 332,15 Ft
CHF: 301,43 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Külföld

Megnyitják az Empire State Building felújított, 102. emeleti kilátóját

Megnyitják a látogatók előtt a legendás New York-i felhőkarcoló, az Empire State Building felújított, 102. emeleti kilátóját szombaton.

A zárt, légkondicionált kilátótér 381 méteres magasságból kínál 360 fokos kilátást a városra 24 kristálytiszta, padlótól a plafonig nyúló üvegablakán keresztül.


Évente több mint 4 millióan látogatnak el az 1931-es art deco felhőkarcolóba.

Anthony E. Malkin, az Empire State Realty Trust elnöke elmondta, hogy minden zavaró tárgyat eltávolítottak a szinten, hogy biztosítsák a városra nyíló páratlan látványt.

A kilátótérre jutáshoz váltandó belépőjegy 58 dolláros (17 ezer forint) ára nem emelkedett, ráadásul a látogatóknak rövidebb ideig kell sorban állniuk, míg bejuthatnak az épületbe. Jegyet tavaly óta nemcsak online, hanem automatákból is lehet váltani.

Átalakították a híres 86. emeleti nyitott kilátóteret is, ahova a jegy 38 dollárba (11 ezer forintba) kerül. Ezen a szinten az eddig zárt területet is egybenyitották a nyitott terasszal, így a város látványa azonnal a liftből kilépő vendégek szeme elé tárul.

Az épület megújításának projektje 165 millió dollárba (50 milliárd forintba) került, és az Empire State Realty Trust finanszírozta.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek