2019. október 17., csütörtök
Hedvig

Egyéb Érd

Megválasztották az ifjúsági önkormányzat polgármesterét és képviselőit

Hüse Nikolett kapta a legtöbb voksot a múlt héten megtartott szavazáson, ennek köszönhetően egy éven keresztül ő képviselheti a diákok érdekeit Érden.

Szeptember 28-án lejárt a diákönkormányzat képviselőinek mandátuma, ezért új választást írtak ki.


Az ünnepélyes eredményhirdetésen Lázár Evelin leköszönő diákpolgármester arról beszélt, hogy az elmúlt egy év alatt sok tapasztalattal, élménnyel gazdagodott.

– Az egy évvel ezelőtti eredményhirdetést követően nyolc ember élete megváltozott. Ez a nyolc ember hivatalosan is egy család tagja lett, az IFÖ-s család tagja – emlékezett vissza beszédében.


– Egy év az ifjúsági önkormányzatban egyszerre sok, de ugyanakkor nagyon kevés is. Sorban követik egymást a gyűlések, az események. Ez az egy év rengeteg lehetőséget, élményt, tapasztalatot, barátságot adott nekünk.

Emlékeztetett: csapatával közösen részt vettek a különböző városi rendezvényeken, megemlékezéseken. Támogatták a középiskolák szalagavatóit, minden hónapban kisorsolták az úszóbérleteket. A rendőrséggel közösen előadás-sorozatot szerveztek a biztonságos internethasználatról, amellyel minden érdi iskolába ellátogattak. Köszönetét fejezte ki T. Mészáros András polgármesternek, az érdi képviselő-testületnek, az iskolák igazgatóinak, az önkormányzat dolgozóinak és társainak a közös munkáért.

Az Ifjúsági Önkormányzat leköszönő tagjait jelképesen, az égbe engedett lufikkal búcsúztatták el (Fotó: Cselényi D.)

T. Mészáros András polgármester elmondta: a 2015. március 15-i ünnepi testületi ülésen döntött úgy a város vezetése, hogy létrehozzák az ifjúsági önkormányzatot, az elmúlt évek pedig bebizonyították, hogy jó döntést hoztak. Megköszönte a leköszönő diákönkormányzat tagjainak munkáját, és sok sikert kívánt nekik a jövőhöz.

Mecsériné dr. Szilágyi Erzsébet jegyző a választás kapcsán kiemelte: ezen a megmérettetésen az dőlt el, kikben bíznak meg leginkább az iskolatársak, kik azok, akiket a legalkalmasabbnak tartanak arra, hogy az érdekeiket képviseljék.

T. Mészáros András polgármester és az új diákönkormányzat képviselő-tagjai (Fotó: Cselényi D.)

Hüse Nikolett Eszter 955 szavazatot kapott, ezzel ő lett a következő diákpolgármester.

Alpolgármester lett Harkai Márton 934 szavazattal, Járvás Máté Kerecsen 827 szavazattal és Máthé Szabina 732 szavazattal.

A képviselő-testület tagja lett Balogh Hanna 999 szavazattal, Dénes Domonkos Attila 911 szavazattal, Havril Koppány 932 szavazattal, Maurer Réka 986 szavazattal és Szikszai Dzsennifer Zóra 870 szavazattal.

Így folyt a választás

Az Érdi Ifjúsági Önkormányzat képviselő-választását 2019. szeptember 27-re tűzték ki. A jelöltállítás április 30-án fejeződött be. A kampány szeptember 1-jétől 26-áig tartott. A választás szeptember 27-én 8 órakor kezdődött meg az iskolákban, a névjegyzéken összesen 1588 diák-választópolgár szerepelt. A szavazásra jogosultak közül 1323-an adták le szavazatukat. Az iskolákban az eredményt a szavazatszámláló bizottságok állapították meg, a leadott érvényes szavazatok számát jelöltenként megszorozták a szavazásra jogosultak létszámából képzett szorzószámmal. Ez egy súlyozott átlag volt. A bizottságok által összesített eredményekből állapították meg a választás végeredményét

 

Hüse Nikolett, az új diákpolgármester (Fotó: Cselényi D.)

Hüse Nikolett, az új diákpolgármester (Fotó: Cselényi D.)

A sportra helyezné a hangsúlyt az új diákpolgármester

Nagyon izgatott vagyok, meglepődtem, nem számítottam erre az eredményre – mondta lapunknak Hüse Nikolett Eszter a választás eredményhirdetését követően. – Ez egy álom volt, és most valóra vált!

A Gárdonyi Géza Általános Iskola és Gimnázium diákja kifejtette: nagyon készültek a kampány alatt, társaival minden szabadidejüket erre fordították. A sporteseményeket és a rendezvényeket helyezték programjuk középpontjába.

– Videót, plakátokat készítettünk, igazi csapatmunka volt – mesélte.

Hüse Nikolett Eszter sportpszichológusnak készül. A Testnevelési Egyetemre vagy az ELTE-re szeretne jelentkezni. Korábban versenyszerűen táncolt, jelenleg krav magázik.

Kapcsolódó Cikkek

  • Kinyitották a Kikötőt

    Kinyitották a Kikötőt

    A Kikötő Közösségi Sziget Nyílt Napján ingyenes családi, gyermek, ifjúsági programokkal várták az érdeklődőket!

  • Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Lázár János: Jól haladnak a tram-train munkálatai

    Jelen pillanatban nincs akadálya annak, hogy 2021 őszén járjon a Tram-Train – ismertette Lázár János. A projektért és a dél-alföldi közlekedés fejlesztéséért felelős kormánybiztos hozzátette, Hódmezővásárhelyen a jövő év tavaszára befejeződik a kivitelezés.