EUR: 333,96 Ft
CHF: 306,64 Ft
2019. november 14., csütörtök
Aliz

Külföld

Merénylet egy mecsetben! Rengetegen meghaltak

Legalább 62 ember vesztette életét egy mecsetben végrehajtott pokolgépes merényletben pénteken Afganisztán keleti részén – közölte Nangarhar tartomány egyik illetékese.

A robbantás utáni első jelentések még 28 halálos áldozatról szóltak.


Mubarez Attal, a nangarhari rendőrség szóvivője arról számolt be, hogy a merényletnek legalább negyven sebesültje is van. Szohrab Kaderi, a tartományi tanács egyik tagja szerint pedig a halottak és a sebesültek száma együttvéve akár a 150-et is elérheti.

Attaullah Hogjani, a tartomány tanács vezetőjének szóvivője szerint a robbanás leszakította a mecset tetejét.

Az Ariana News nevű afgán hírportálnak adott nyilatkozatában Hogjani hozzátette, hogy az áldozatok közt gyerekek is vannak.

Egyelőre egyetlen csoport sem jelentkezett a támadás elkövetőjeként, a tálibok szóvivője, Zabihullah Mudzsahid azonban a Twitter internetes közösségi oldalon elítélte a merényletet, és az Iszlám Állam terrorszervezetet nevezte meg elkövetőként.

A Pakisztánnal határos Nangarhar Afganisztán egyik legveszélyesebb térsége, ahol a kormány ellen lázadó radikális muszlim tálibok mellett 2015 óta az Iszlám Állam nevű terrorszervezet is aktív.

Az ENSZ csütörtöki jelentése szerint 2019-ben mintegy 2500 civilt öltek meg az országban szeptember végéig. Csak júliusban 425-en vesztették életüket.

Kapcsolódó Cikkek

 • Kincset találtak a földbe rejtve

  Kincset találtak a földbe rejtve

  Fémdetektorral segített barátja elveszett jegygyűrűjét meglelni egy férfi Észak Írországban, azonban egy egészen másfajta kincsre bukkantak keresés közben.

 • Soros fia Macronnak adott utasításokat

  Soros fia Macronnak adott utasításokat

  Néhány nappal titkos észak-macedóniai útja után Soros György fia részt vesz a Párizsi Békefórumon is – vette észre a V4NA nemzetközi hírügynökség.

 • Tüdőátültetésen esett át az e-cigi miatt

  Tüdőátültetésen esett át az e-cigi miatt

   Egy 17 éves michigani fiún hajtották végre a világ valószínűleg első olyan dupla tüdőtranszplantációját, amelyre azért volt szükség, mert a páciens tüdeje helyrehozhatatlanul károsodott az elektromos cigaretta vagy más hasonló eszközök párájának ki- és belégzésétől.

 • 10 ezer migráns akart idén Magyarországra jutni

  10 ezer migráns akart idén Magyarországra jutni

  Intenzíven növekszik az illegális bevándorlók száma Magyarország határainál, a tiltott határátlépést megkísérlők száma az idén már meghaladta a tízezret – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója Bakondi György az M1-en.