EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,82 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Szeged

Mi lesz a kultúrával?

Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

„Őszintén elnézést kérünk a fesztiválunkra évek óta járó szegediektől, sajnos elmarad az idei Szegedi Paprikashow és Chili Weekend, továbbá bizonytalanná vált a 2020-as Deja Vu Fesztivál sorsa is” – közölték a szervezők, akiket derült égből villámcsapásként ért a szegedi önkormányzat értesítése, melyben egyoldalúan, minden előzmény nélkül felbontották területbérleti szerződésüket.


Kampányzáró rendezvény lesz helyette

„A döntés oka – mint megtudtuk – egyszerű: Botka László polgármester úr ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét” – írták a szervezők, akik próbáltak más helyszínt kérni az önkormányzattól a már megszervezett időpontra, de gyakorlatilag meg sem hallgatták őket.

„Nyilván, Botka László, mivel sosem dolgozott a mi szakmánkban (sőt, ha jól tudjuk, semmilyen munkát nem végzett még a politikán kívül), nem érti, miért nem lehet a hónapok óta szervezett 80 kiállítót és 3 napnyi programot csak úgy arrébb tenni 2-3 héttel, Németh István – aki remek szakember, őszintén elismerjük munkáját – érti, de úgy tudjuk, retteg a polgármestertől” – olvasható a közleményben.


A Deja Vu Fesztivállal kapcsolatban azt írták, „a mai napig nem voltak hajlandóak aláírni a 2020-as szerződésünket, pedig októberre már a külföldi sztárfellépőink javát le kellett volna, hogy kössük”.

Botka László autokratikus stílusa

Kiss Balázs és Kisházi Sándor vagyunk, volt rádiós műsorvezetők, a fenti rendezvények főszervezői. Imádjuk Szegedet, az itt élő embereket, évekig voltunk a Szegedi Borfesztivál, Bortér, Karácsonyi Hetek marketingcsapata, mi szervezzük a fentiek mellett az augusztus 20-i RakpartFesztet és az áprilisi street food parádét, a Gerilla Gourmet című rendezvényt.

Hiszünk benne, hogy egy korrekt vezetésű városban nyugodtan együtt tud dolgozni jobb- és baloldali ember, nem kell állóháborút folytatni a másikkal csakis azért, mert egy kicsit mást gondolunk a világról.

A nyár elején úgy döntöttünk, Nemesi Pált segítjük marketing- és PR-tudásunkkal, hiszünk benne, hogy a személyében végre igazi polgármestere lehet Szegednek. Még el sem kezdtük a közös munkát, a polgármester már utasította is Németh Istvánt, hogy azonnal bontson velünk szerződést, pedig pont a Bortér előkészítésének kellős közepén voltunk.

A nyár közepe óta napi szinten jönnek a fenyegető telefonhívások, a parkolóban álló autóinkat összekarcolják, a rendezvényeinkre az összes létező ellenőrzést megkapjuk, a partnereinket rejtélyes idegenek hívogatják és mondanak rólunk mindenféle rosszat, a Szeged.hu pedig lejárató cikket írt rólunk.

Botka Lászlót a történtek ellenére nem utáljuk. Évekig örömmel dolgoztunk a Szegedi Városkép és Piac Kft. kommunikációs ügynökségeként (Németh Istvánt őszintén tiszteljük és kedveljük), sok mindent láttunk és hallottunk, sok mindenkit ismerünk a rendszerből.

A városi cégvezetők évek óta nehéz helyzetben voltak a polgármester úr autokratikus stílusa miatt, de a helyzet akkor fajult el, amikor két éve „hazajött” az országos politikából.

Mást gondolunk, mást támogatunk, de tisztességesen, igazi szegediek módjára harcolunk az igazunkért. Mérhetetlenül szomorúak vagyunk, hogy törölnünk kellett a fesztiválunkat.

Kiss Balázs–Kisházi Sándor

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.