EUR: 332,13 Ft
CHF: 301,82 Ft
2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Debrecen

Mihály-napi vásár

Évente két alkalommal 300 éves piaci hagyományait eleveníti fel Debrecen városa. Múlt hétvégén rendezték meg a hagyományos őszi Mihály-napi vásárt, amit hivatalosan Barcsa Lajos alpolgármester beszéde és egy ágyúlövés nyitott meg.

Többek között különleges tűzzománc ékszereket, kézzel faragott furulyákat és kézműves sajtokat kínáltak az árusok. Emellett élőszobrokkal, bohócokkal találkozhattunk, illetve megismerhettük a rendőrség, a honvédség és a katasztrófavédelem munkáját is.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • Mi lesz a kultúrával?

  Mi lesz a kultúrával?

  Botka László ebben az időpontban és helyszínen fogja megtartani kampányzáró rendezvényét, ezért marad el a Chili Weekend.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.