2020. április 01., szerda
Hugó

Külföld

Molière-nek akart e-mailt küldeni

A temesvári német színház művészeti titkára, Elisa Covaci szerzői jogokról szeretett volna egyeztetni, azonban azzal nem volt tisztában, hogy egy világhírű XVII. századi drámaíróval akarja felvenni a kapcsolatot online.

A nő nem más, mint Molière e-mail-címét tudakolta meg egy újságírótól, az abszurd történetet aztán Ion Ardeal Ieremia, a művelődési minisztérium államtitkára tette közzé egy közösségi oldalon.

Az esetet követően elrendelték, hogy járjanak utána a színházban uralkodó szakmaiatlanságnak, és szankcionálják azt.

fotó. Wikipedia

Kapcsolódó Cikkek

 • Tűzpiros a világtérkép! Egy nap alatt 75 ezer új fertőzött

  Tűzpiros a világtérkép! Egy nap alatt 75 ezer új fertőzött

  Bárki megnézheti és nyomon követheti, hogy áll jelenleg a világjárványnak minősített koronavírus terjedése. A Johns Hopkins Egyetem egy kutatócsoportja készített egy weboldalt, ahol látható a koronavírus-járvány (COVID-19) terjedése a világban.

 • Fertőzött lett egy macska is a gazdája után

  Fertőzött lett egy macska is a gazdája után

  Koronavírussal fertőződött meg Hongkongban egy macska, miután a gazdája is bizonyítottan elkapta a kórokozót – adta hírül kedden a hongkongi Mezőgazdasági és Halászati minisztérium, figyelmeztetve arra, hogy a macska nem mutatta semmilyen tünetét a betegségnek.

 • Törökország 90 ezer rabot tervez kiengedni a börtönökből a járvány miatt

  Törökország 90 ezer rabot tervez kiengedni a börtönökből a járvány miatt

  Törökország 90 ezer rabot szándékozik kiengedni a börtönökből az új típusú koronavírus-járvány miatt egy, a parlament elé kedden benyújtott törvénytervezet értelmében – közölte ankarai sajtótájékoztatóján Cahit Özkan, a kormányzó Igazság és Fejlődés Pártja (AKP) parlamenti frakcióvezető-helyettese.