2019. október 16., szerda
Gál

Egyéb Dunaújváros

Mozogni kisbabával sem lehetetlen

Szülés után sok anyuka bezárkózik, nehezen illeszkedik vissza a társadalomba, nem szívesen megy közösségbe. A dunaújvárosi Aktívmami Program pont azért jött lére, hogy segítsék a kismamákat beszélgetésekkel, tanácsokkal és testmozgással.

Horváth Zsuzsanna a dunaújvárosi Aktívmami Program tanácsadójaként tevékenykedik, emellett pedig fitneszórákat is tart az anyukáknak, ahova gyermekeiket is hozhatják magukkal a szülők. Ezeken túl pedig több különböző szabadidős programot is szervez, melyek szintén a mozgást helyezik előtérbe. Az ilyen rendezvényeknek az összefogására jött létre a Dunaújvárosi Hordozós Klikk, mely kimondottan a babával történő közös mozgást hirdeti, anyukáknak és apukáknak is.


– Öt évvel ezelőtt megszületett a kislányom, akkor kezdtem el hordozni. El akartam járni valamilyen hordozós fitneszre, de rá kellett jönnöm, hogy ilyen Dunaújvárosban nincs. Vártam kicsit, de mivel láttam, hogy senki nem nyit ebbe az irányba, elmentem edzőképzésre. Nem vagyok egy sportos alkat, ennek ellenére úgy gondoltam, hogy meg tudom csinálni. Most már több mint három éve csinálom ezeket az edzéseket a csapatokkal – Dunaújvárosban, Dunaföldváron és Rácalmáson. Mi vagyunk az Aktívmamik. Különböző mozgásformákat csinálunk: fitnesz, aerobik, saját testsúlyos edzés, de néha csak szimplán sétálunk vagy túrázunk egyet. Aki elkezd hordozni, az mindenképpen kapcsolatban fog lépni velünk, ugyanis a környéken három hordozási tanácsadó van, és közülük mindenki aktívmami – számolt be Horváth Zsuzsanna.

Egy hely az édesanyáknak

A közeljövőben bővíteni is szeretnék érdeklődési körüket, melyre már pályázatot is nyert Horváth Zsuzsanna. Olyan színvonalas előadásokkal, beszélgetésekkel szeretnék emelni a színvonalat, mint: Mosható Pelenka Klub, Hurciklub. Lényegében csapatukkal olyan „anyahelyet” szeretnének csinálni, ahol megismerkedhetnek a kismamák újdonságokkal, és akár már várandós korukban egy csapathoz tudnak tartozni. Ahol olyan kérdéseket is feltehetnek, melyeket máshol nem akarnak, vagy nem tudnak.

Kapcsolódó Cikkek

 • Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át

  Újabb játszóteret adtak át Pécsett, ahol az egészséges és a fogyatékkal élő gyerekek együtt is tudnak játszani. A Béke parkban kialakított többállomásos, hintával, körfogóval, mászókákkal és csúszdával ellátott játszótér létesítését a Szerencsejáték Zrt.

 • A szépkorúakat köszöntötték

  A szépkorúakat köszöntötték

  Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. Ez a nap is emlékeztet, hogy figyeljünk az idősek problémáira, segítsük őket a mindennapokban, és köszönetet mondjunk mindazért, mit tőlük kapunk.

 • Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Az aradi vértanúk emléke előtt tisztelegtek

  Nyíregyházán, az evangélikus templomban emlékeztek az aradi vértanúk kivégzésének 170. évfordulóján. Több száz középiskolás diák, állami és egyházi vezetők, civil emberek gyűltek össze, hogy tisztelegjenek a kegyetlen ősz áldozatai előtt.

 • Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Csökken a zaj, életbe lép a büntetés

  Október elsejétől érvényesíti díjszabályzatában az éjjeli repülési műveletek visszaszorítását célzó díjtételt a fővárosi repülőtér üzemeltetője.