EUR: 363,71 Ft
CHF: 344,43 Ft
2020. április 06., hétfő
Vilmos, Bíborka

Belföld

Nagy István: A fiatalok bekapcsolódása az agráriumba nélkülözhetetlen

A fiatalok bekapcsolódása az agráriumba nélkülözhetetlen – mondta Nagy István agrárminiszter csütörtökön a kormány Facebook oldalára feltett videoban.

Elmondta, az OMÉK-nak (Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár) hagyománya van, a magyar gazda mindig büszke arra, hogy kiállíthat a rendezvényen, amely tükröt tart az éppen aktuális helyzet elé, megmutatja hol tart a magyar mezőgazdaság.


A miniszter rámutatott arra, a kiállításon szerzett élmény hozzásegíti a fiatalokat ahhoz, hogy részesei lehessenek annak a csodának, amit mezőgazdaságnak, agráriumnak neveznek.

Az OMÉK Magyarország legnagyobb, legrégebbi és legnagyobb tradíciókkal bíró agrárgazdasági rendezvénye, amely több mint 100 éves múltra tekint vissza.


Az idén 79. alkalommal szeptember 26-29. között rendezte meg az Agrárminisztérium és az Agrármarketing Centrum az eseményt a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Az OMÉK-on 420 főkiállító és megközelítően 170 társkiállító volt, összesen pedig 40 000 négyzetméteren várták a kiállításra látogatókat, számtalan közönségprogrammal.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Támogatja az ÁSZ a kórházparancsnokokat

  Támogatja az ÁSZ a kórházparancsnokokat

  A veszélyhelyzet időszakában kiemelten fontos a kórházak szabályos, átlátható és hatékony működése, ezért az Állami Számvevőszék (ÁSZ) ellenőrzési tapasztalatai összegzésével, illetve konzultációs lehetőséggel támogatja a kórházak segítésére kinevezett kórházparancsnokokat.

 • Tűz volt a paksi atomerőműben

  Tűz volt a paksi atomerőműben

  Kisebb tűz ütött ki szombat délelőtt a paksi atomerőmű 4-es blokkjának turbinagépházában – közölte honlapján az Országos Atomenergia Hivatal (OAH).

 • Fejlemény! Többféle koronavírust is izoláltak

  Fejlemény! Többféle koronavírust is izoláltak

  Újabb koronavírusokat izoláltak a Nemzeti Népegészségügyi Központ laboratóriumában, ez alapján úgy tűnik, hogy több helyről érkezhetett a kórokozó Magyarországra – mondta Kis Zoltán, a központ laborvezetője hétfő reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország!