2020. január 23., csütörtök
Rajmund, Zelma

Egyéb IV.kerület

Nemsokára nyit a jégpálya

Bár kissé furcsa a jó időben arról beszélni, hogy hol és mikor korcsolyázhatnak az újpestiek, ettől még tény: alig egy hónap múlva nyit az ingyenes jégpálya.

Az újpesti jégpályán hétköznaponként 15 és 20 óra között, hétvégente pedig 9-től 20 óráig lehet majd korcsolyázni ( Fotó: Sáfár Tibor )

Az újpesti karácsonyi vásárhoz, pontosabban a téli időszakhoz szorosan hozzátartozik a jégpálya. Nem lesz ez másként idén sem. A több mint 400 négyzetméteres nyitott jégpálya a Szent István téren, a városháza oldalában található. A díjmentesen használható korcsolyapálya évek óta része az újpesti karácsonyi vásárnak, ahol a pályát körülölelő, feldíszített fabódékban akár karácsonyi ajándékokat is vásárolhatnak a látogatók, vagy átmelegedhetnek egy pohár meleg italt iszogatva. Ám a karácsonyi vásár után sem zár be a jégpálya, hiszen a hagyományoknak megfelelően az egész téli szezonban várja a csúszkálni vágyókat.


A tervek szerint idén november 29-én lesz a nyitónap, a szezon pedig 2020. február 16-ig tart majd.  A karácsonyi vásár első napján nyitó jégpálya ingyenes az újpestieknek. A korcsolyakölcsönzés tavaly 800 forintba került, valószínűleg ez idén is így marad. A pályán hétköznaponként 15 és 20 óra között, hétvégente pedig 9-től 20 óráig lehet korcsolyázni (14 és 15 óra között a jeget takarítják).

Kapcsolódó Cikkek

 • Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  Privát fürdőzés: Janiczak nem keveredik az ózdi polgárokkal

  A Fidesz meg fogja vizsgálni, hogy Janiczak Dávidnak, a Jobbik ózdi polgármesterének a “privát szórakozásai” mennyi pénzébe kerülnek a helyieknek – közölte Zsigmond Barna Pál, a kormánypárt országgyűlési képviselője budapesti sajtótájékoztatón.

 • Keresd a fényt!

  Keresd a fényt! címmel nyílt kiállítás Hager Ritta Kossuth-díjas textilművész, a Nemzet Művésze alkotásaiból.

 • Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Más nevet kaphat a Bessenyei-díj

  Hódmezővásárhely – Dratsay Ákos fuvolaművész-zenetanár és Berei Erzsébet zongora-művésztanár kapta megosztva idén a hódmezővásárhelyi önkormányzat alapította Bessenyei Ferenc Művészeti Díjat.

 • Jól debütált a kanadai!

  Jól debütált a kanadai!

  Új vezetőedzővel feszültek neki a Brassó csapatának a Dunaújvárosi Acélbikák, és úgy tűnik, bevált a váltás: 7-5-re nyertek a hazaiak.